Høken gjestet lørdag Skånland kunstgress i det som var lagets nest siste kamp før fotballferien.

Hjemmelaget gikk først opp i ledelsen ved Sebastian Andreassen. Høken svarte imidlertid raskt, og trener Mats Skatvedt Oftedal satte ballen i mål. Bleiksværingene gikk så opp i ledelsen, og det ved keeper Michael Ursin Berglund – som scoret på en klarering fra egen 16-meter.

– Michael druset ballen over banen, den spratt bak keeper og inn i mål, forteller trener Oftedal etter kampen.

I andre omgang utlignet Skånland ved Lasse Pedersen. Samme spiller fikk senere rødt kort etter å ha taklet en Høken-spiller. Mer action ble det da Skånland fikk straffe. Høkens Ursin Berglund slo da til igjen, og reddet.

Noen minutter før slutt gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Kampen endte 3-2.

– Surt

– Vi var veldig nær ved å ta poeng, og det er surt å kjøre hjem uten, sier Høken-trener Mats Skatvedt Oftedal til VOL etter kampen.

– Vi ledet 2-1 til pause, og prøvde å legge oss kompakt bakover for å kontrollere. Vi gjorde for så vidt det, men så fikk de utlignet etter en døball. Kampen vinglet frem og tilbake, og vi var farlige på kontringer, men så får de til slutt satt inn et siste mål noen minutter før kampen er over, oppsummerer treneren – som roser keeperen for solid innsats i lørdagens kamp.

Har skuffet på hjemmebane

Oftedal sier sesongen så langt stort sett har vært som forventet.

– Det er en veldig tøff divisjon, men jeg føler vi har skuffet litt på hjemmebane. Særlig mot Landsås, Grovfjord og Ballstad. Til høsten gjelder det å knalle til og samle nok poeng til å berge plassen, sier han.

Neste torsdag får laget besøk av serieleder Lofoten.

– Det blir en viktig kamp. De spilte 2-2 mot Morild i dag, som vi slo 3-0. Hjemme er vi kapabel til å slå alle. Det er siste kamp i vårsesongen, og vi er klare til å krige for å kjempe til oss poeng, sier treneren.