Kampen mellom Andenes IL og Melbo2 i femtedivisjon ble som kjent stoppet etter at AIL-spilleren Buh Aden Hassan måtte få akutt hjelp på banen. Han ble fraktet til sykehus med helikopter. Det hele endte bra og han er nå ute av sykehuset. Men det hele var dramatisk mens det stod på.

Melbo2 ledet

Da kampen ble stoppet, ledet Melbo2 2-1 over AIL og med tillegg, var det kanskje 10 minutter igjen å spille.

Kretsen avgjør

Hva som skjer med kampen, er det Hålogaland fotballkrets som bestemmer.

– Vi snakker nå med klubben og samler inn informasjon. Det tar litt tid, så en avgjørelse kommer først over helga. Det er heldigvis sjeldent noe slik skjer, og hver sak er unik, sier Kvile.

Ikke avgjort

Går man inn på fotball.no og leter opp den aktuelle kampen, står den der som avgjort med 2-1-seier til Melbo2. Det stemmer altså ikke.

Flere alternativer

Kretsen kan vurdere flere alternativer for utfallet av kampen. Dette reguleres av kampreglementet til Norges fotballforbund.

Paragraf 11-7 omhandler avbrutte kamper.

Gjenopta kampen

I utgangspunktet skal kampen gjenopptas så snart som mulig. Da starter man på det resultatet som var da kampen ble avbrutt, og spiller de gjenstående minuttene. Kampen skal fortrinnsvis gå på samme bane som den avbrutte kampen.

– Kun de spillerne som var på banen ved avbrytelsen kan starte ved gjenopptagelsen av kampen, med mindre det foretas innbytte forut for gjenopptagelsen, heter det i reglementet.

Kan fastsette resultat

Men det er slett ikke sikkert at kampen blir spilt ferdig.

– Foreligger særlige forhold kan kampresultatet fastsettes til stillingen ved tidspunktet for avbrytelsen, heter det i reglementet.

Omkamp

Kretsen kan også beordre omkamp, dersom det er forhold som tilsier det.

– Andenes fortjener skryt

Kviler sier at han er veldig glad for at det gikk bra med den unge AIL-spilleren.

– Det er det viktigste. Men jeg vil også skryte av Andenes IL og det man gjorde da dette skjedde. Det ble gjort en kjempejobb og det var bra at man samlet alle, både spillere og publikum for å gi informasjon, sier Kvile.