Fransplass ble i februar utnevnt av Kongen i statsråd til ekspedisjonssjef i Justisdepartementet. Det gjør at hun går rett inn på listen over Norges mektigste kvinner, som er utarbeidet av bladet Kapital.

Statsministeren på toppen

Det er ikke uventet statsminister Erna Solberg som topper listen, med finansminister Siv Jensen på andreplass.

Det er heller ikke uventet at de kvinnelige statsrådene eller personer knyttet til regjeringen inntar ni av de 10 øverste plassene på listen. Det er bare NHO-sjef Kristin Skogen Lund som splitter regjeringen med sin 5. plass.

Andværing inn i Justisdepartementet Lisbeth Fransplass fra Andøy er i statsråd utnevnt til ny ekspedisjonssjef for Integreringsavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet. Nykommer

Fransplass er en av nykommerne på årets liste, der hun havner på en 34. plass.

– Fransplass tok med seg erfaring fra blant annet NAV, Personalhuset og NHO bemanning da hun i februar i år ble ansatt som ny ekspedisjonssjef, skriver Kapital om andværingen.

– Hyggelig

Selv synes hun det er hyggelig å havne på listen.

– Som nykommer på listen er det selvfølgelig både hyggelig og en ære å komme så høyt opp blant mange dyktige kvinner fra et bredt spekter i norsk samfunnsliv. Hvis jeg kan inspirere flere kvinner til å påta seg ansvar og posisjoner er det ekstra hyggelig, skriver Fransplass i en kommentar til VOL.