Det er Fagbokforlaget som har gitt ut boka som har tittelen «Mot til å være barnehagelærer – verdier som dreiningspunkt».

Andrassen, som er universitetslektor ved Nord universitet, er en av totalt åtte forfattere som har bidratt til boka.

Boka er et resultat av et samarbeid mellom ansatte ved Nord universitet og Dronning Mauds Minne Høgskole (DMMH), skriver Nord Universitet på sin nettside.

Verdier

Andreassen har i sin artikkel tatt for seg begrepet verdibasert ledelse, og sett på hvilke verdier som egentlig preger godt lederskap.

- Det legges i dag så mange føringer for hva man skal gjøre og ikke. Det blir mer og mer detaljregulering med kontroll som redskap og krav om dokumentasjon for all pedagogisk virksomhet. Pedagogene får jo ikke tid til å gjøre jobben, bortsett fra å dokumentere, sier Andreassen i artikkelen fra Nord Universitet.

«Mot»

I artikkelen pekes det videre på at «mot» har vært et helt sentralt begrep i arbeidet med boka.

– Vi opplever at mange som jobber i barnehage har en slags frykt. Frykt for å formidle verdier i et kulturelt mangfold, for å drive godt lederskap eller for å stå i alle de etiske konfliktene de kommer opp i. Denne frykten kan være hemmende for det å stå opp og være en virkelig god barnehagelærer, sier Andreassen, som håper boka kan bidra til at barnehagelærere ser hvor sentralt verdier er i barnehagen.

– Og at de kan få mot til å stå i jobben, og ikke bare bli styrt, men faktisk se hva som er det viktigste for å ivareta barns beste på alle måter, sier Andreassen.