Ideen til å få til en såkalt Artist Recidency på Andenes er noe som har vært en ambisjon for Mariel Amélie, som kunstnernavnet hennes er, i en årrekke.

Denne stillheten er noe hun har savnet i verdensmetropolen London, hvor hun nå bor og jobber.

– Den stillheten og roen å skape i er helt unik, og noe jeg helt klart savner i London. Så har jeg tenkt på at de rammene en har for å skape noe vil jeg dele med andre kunstnere fra hele verden.

– Flere involvert

Først var tanken å kjøpe et gammelt hus å ha en artist recidency der. For de som lurer så er dette da et sted hvor kunstnere kan komme og bo og skape kunst vekke fra sitt normale miljø. Dette kan være steder som tar seg betalt, eller får støtte fra offentlige instanser.

Da hun så at Andøy kommune måtte kvitte seg med gamle Andenes skole, begynte en idé å forme seg hos Mariel Amélie.

Kjøp falt gjennom

Kickstarter

Mariel Amélie har vært i kontakt med kommunen og kan få kjøpe skolen for en symbolsk sum. Men for å ta på seg et slikt enormt oppdrag, vil hun først se om hun kan få trommet sammen penger til å komme i gang med prosjektet.

– Derfor har jeg nå lagt ut dette på Kickstarter. Om folk i Vesterålen gir litt fremover, så kan det være nok til at vi kan få dette til.

Kickstarter er et amerikansk kommersielt firma, som ble etablert i 2009 for å tilby verktøy til å reise kapital for kreative prosjekter, via folkefinansiering på deres hjemmesider. Her har Mariel Amélie satt et mål om 300.000 innsamlet. Om det målet ikke nås, trekkes heller ikke folk beløpet de vil gå inn å støtte.

– 300.000 en start

– Men 300.000 er vel en dråpe i havet ut fra det du egentlig trenger her?

– De 300.000 er mer en sum som jeg tenker jeg kan drifte bygningen i ett år mens jeg forsøket å søke om penger fra offentlige instanser til restaureringen. Dette for at jeg ikke ønsker å ta på meg et slikt prosjekt uten å ha en viss sikkerhet, sier hun.

Hun har snakket med folk som vil hjelpe henne å søke om det kommer så langt. Mulige instanser å søke er for eksempel Riksantikvaren.

– Et stykke igjen

Så langt har 19 personer gitt penger til en samlet sum av 14.900 kroner    ( 8. juli). Et stykke fra målet.

– Det er et stykke igjen. Men om alle som bor i Vesterålen gir litt, så er vi ikke så langt unna. Så jeg håper at folk kan bli med på dette.

På sin facebookside har Mariel Amélie en link til kickstartersiden sin. Her ligger det også en film hvor hun forteller om prosjektet og hvor hun viser rundt inne i skolebygningen. Videoen kan du se i videovinduet over.