Fyr laus! har i en årrekke trimmet andværingens lattermuskler to ganger i året, først med hovedrevyen på våren og så med en litt mindre oppsetning i romjula.

– Bra miljø

– Vi har i flere år hatt lyst til å gjøre noe etter at vi var på Edderkoppen. vi har opptrådt sammen med forskjellige revy- og teatergrupper i Svolvær. Lofoten har et veldig bra revy- og teatermiljø, og derfor har vi lyst til å sette opp forestilling der, sier Stave.

«The show must go on»

Han sier at forestillingen vil være basert på vårens revy «The show must go on».

– Like mye arbeid

Svolvær er noe nærmere Andenes enn Edderkoppen i Oslo. Det blir likevel et stort løft for revygruppa.

– Vi må gjøre den samme jobben som vi gjorde med forestillingen i Oslo med å forberede forestillingen og sette den opp et annet sted. Men det blir litt mindre logistikk, sier Stave, som sier at det fortsatt er noen praktiske ting som må ordnes før billettsalget starter.

Forestillingen vises 4. november i Lofoten kulturhus i Svolvær.

– KJEMPEARTIG: – Jeg gleder meg til å dra til Lofoten. Halve familien kommer derfra, så det blir artig å få vist seg for dem, sier Sunniva Schaug i revygruppa Fyr lays!. Foto: Jørn Aune

– Kjempeartig

En av dem som gleder seg til da, er Sunniva Schaug. Med tre forestillinger bak seg, er hun et relativt nytt ansikt i revygruppa.

– Dette blir kjempeartig. Halve familien kommer fra Lofoten, så det blir artig å få vist seg for dem. Jeg var heller ikke med til Edderkoppen, så det blir artig å være med noe som dette, sier hun.

Hun gleder seg til å få lofotingene til å flire.

– Det er kjempebra revykultur i Lofoten, så det blir artig å se om vi treffer dem. Vi har vært med jubelrevyer i Lofoten før, og har fått kjempegod respons, så dette blir artig, sier Schaug.