Heidi Kind i Lovikdagene gleder seg til at den vesle bygda på Hinnøysida av Andøy øker antall innbyggere fra om lag 14 til flere hundre.

– Det er artig, for det kommer folk fra mange steder, og vi i arrangementskomiteen er folk som har fritidshus i bygda, sier Kind.

Åpner fredag

Det hele starter med kafé på Klippen i forbindelse med åpningen fredag ettermiddag 21. juli. Temaet for årets kultursti er håndverkstradisjoner.

Håndverk med Tor-Ivar

Tradisjonen tro tar Tor-Ivar Grav interesserte med på en spennende tur med demonstrasjoner både fredag og lørdag. I fjøset til Gøran Iversen og Siv Andersen på Sjybakken er det mye som skjer. Fredag kveld blir det lotteri, quiz og rømmegrøt.

– Vi har masse utstillere av både barn og voksne. Nytt av året er fotograf Benny Høynes fra Nordmela og Hognfjorden, Hindøy kaffebrenneri og Torhild Wikhaug, opprinnelig fra Lovika som har tatt med seg vevsproduktene sine fra Alvdal, sier Kind. Hun legger til at det både blir godterier, egg, skinn, søm, patchwork og mye annet å se blant utstillerne i Fjøsen.

Malekurs på Klippen

I år som i fjor stiller Silvana Borges ut sine malerier på Klippen hele helga, og det blir malekurs for barn lørdag. Søndag har Margrethe Dahl fra Kopp og sjel kalkmalingskurs.

Krabbefiske

Av tradisjonsrike aktiviteter blir det krabbefiskekonkurranse for barn lørdag formiddag, mens det sannsynligvis også blir støvelkasting hvis været holder.

Norgesmester

– En kjempespennende nyhet er Elise Dahl-Hansen som vil vise sine kunster som norgesmester i polsport utenfor Fjøsen lørdag. Det går ut på å danse på ei stang, forklarer Kind. Dahl-Hansen har en bestefar fra Lovika. Komiteen gleder seg til mye folk og hyggelig samvær omkring det fullspekkede programmet med noe for både liten og stor.

– Det blir mye hyggelig samvær omkring god mat og interessante aktiviterer og utstillinger hele helga til ende, avslutter Kind.