De tre spreke kvinnene Unni Sørum, Ingrid Berthinussen og Anna Westrin, som alle er bosatt i Tromsø, bruker deler av ferien på en noe strabasiøs tur, til vanns. De er nemlig i gang med å padle fra Tromsø til Sortland i kajakk.

– Vi gjør dette fordi vi synes at det er veldig givende å padle, men man kan ikke legge ut på en slik tur uten at man har gjort det før, understreker Sørum.

Hun kommer fra Tromsø. Mens Westrin er svensk, er Ingrid Berthinussen vesterålsinnslaget i trioen.

– På spøk bruker vi å si at årsaken til at vi padler strekningen, er fordi vi skal på middag til moren til Ingrid, humrer Sørum.

– Fantastisk

Ferden startet på Sommarøy for noen dager siden. De padlet yttersida og sier at de hadde en ekstatisk naturopplevelse.

– Det var fantastisk, særlig innpadlingen fra yttersiden av Senja. Vi har vært innom hver stein og hule. Likevel er et av høydepunktene med en slik tur å stadig treffe mye folk, sier hun.

Fredag padlet de Andfjorden i et strekk. Startpunktet var Meløyvær. Forholdene underveis var ikke optimale.

– Det var en herlig tur, men vi starta i tåke. Da vi kom til Sroholmen gikk vi etter vinden. Vi var forberedt på tåka siden vi hadde sjekket værmeldingen grundig. Ulempen med å padle i tåke er at vi ikke ser møtende båter. Men ved hjelp av GPS klarer vi å navigere oss uten å støte på dem. Vi er godt vant til å navigere, sier hun.

– Gårsdagens etappe var gruppedynamikk. Vi diskuterte en del da vi var litt usikre på veien, men det gikk bra. Totalt sett brukte vi to en halv time på å krysse fjorden, legger hun til.

Overnattinger

Den padleglade trioen bevilger seg flere stopp underveis og har ikke tenkt å gjennomføre ekspedisjonen i et strekk.

– Det blir noen overnattinger. I dag overnatter vi på Andøy før, kursen går videre mot Sortland. Målet er å være der på fredag, sier Sørum.

Trenger skyss

Å padle samme veien tilbake, har de derimot ikke planer om.

– Vi er litt usikre på hvordan vi skal frakte kajakkene tilbake til Tromsø. Med alt utstyret er de ganske tung last. Er det noen som kan hjelpe oss med det, er vi takknemlige, humrer Sørum.

På spørsmål om de kvinnene har planer om en enda lengre og mer vågal ekspedisjon senere, har de allerede e

– Umiddelbare planer har vi ikke. Noen her foreslår fra Stockholm til St. Petersburg. Vi får se, slår Sørum fast.