– Det er litt mer enn hva vi kan forvente, sier Stave.

Mens Stokmarknes lufthavn hadde formidable julitall sammenlignet med samme tid i fjor, er tallene for Andøya lufthavn i andre enden av skalaen. Der gikk nemlig passasjertallene ned med ni prosent, noe som innebærer 500 færre passasjerer.  Stave konstaterer nedgangen og synes at den er i største laget.

– Vi har hatt en nedgang, noe som ikke er noe å diskutere. Men den er litt i største laget, sier han til VOL.

Tåke og mannskapsmangel

Ifølge Stave er det flere årsaker til nedgangen.

–  Det kan være flere årsaker til det. En faktor er færre reisende, en annen er at vi har vært plaget med en del tåke i slutten av måneden. I tillegg har Widerøe hatt en del utfordringer med mannskapsmangel som også har ført til kanselleringer som vi har mistet en del passasjerer på, sier han.

Selv om Stave skulle ønske at tallene var noe høyere, understreker han situasjonen ikke er dramatisk.

– Dette er sånn vi må regne med og det må kunne kalles normale variasjoner. Generelt har vi hatt god trafikk så langt i år, slår han fast.

God sommersesong

Den generelle julitrafikken har vært formidabel i store deler av landet. Avinor Oslo lufthavn hadde nesten 2,7 millioner reisende i juli, noe som er en økning på 9,4 prosent sammenlignet med 2016.

Dermed ble juli den mest trafikkerte sommermåneden noensinne. Også i Bergen var veksten stor med en økning på 4,9 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Vi er glad for en god trafikkavvikling i sommer. Det er viktig for regionen å ha en flyplass som fungerer godt, uten begrensninger for de som reiser fra Bergen - og de som kommer til byen og regionen vår. Vi gleder oss til å ønske velkommen til en helt ny flyplass, sier lufthavndirektør på Flesland, Aslak Sverdrup i en pressemelding fra Avinor.