Arresten åpnet dørene i 2010, og har gjennom årene vært drevet med forskjellige konsepter. Den foreløpig siste driveren var Broham AS, som ble slått konkurs i februar i år.

Nå har selskapet A. H. Event AS kjøpt Arresten. Arbeidet med å bygge om lokalene er allerede i gang.

– Vi har tenkt å sette det i stand bygningsmessig og kjøre et konsept ganske likt slik det var på Arresten til å begynne med, med kortreist og sesongbasert mat, sier Haugen.

Nytt kjøkken

Restauranten får helt nytt kjøkken og ny, adskilt vaskeavdeling.

– I tillegg vil vi ta hele bryggeri-delen til restaurant. Fra reiselivet har vi fått tilbakemelding om at bespisning er en utfordring på Andenes. Nå får vi muligheten til å servere til en hel busslast med turister. Vi skal bevare det koselige preget i den gamle delen av bygget og forsøke å ta det med inn i den nye delen, sier Haugen.

Kokk fra Radisson Plaza

Det å drive restaurant i utkant-Norge kan være utfordrende, ikke minst fordi det er mangel på kokker her i landet. I mai i år meldte NRK at det mangler 850 kokker i Norge. Så hvem skal lage maten i Arresten?

RADISSON PLAZA Egil Walentin Haugen er i dag soussjef ved Radisson Plaza i Oslo. Nå skal han ha ansvaret for kjøkkenet i Arresten. Foto: Privat foto

– Det har seg slik at jeg har en nevø som i dag er soussjef for Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Han har sagt opp jobben der for å komme til Andenes og Arresten. Vi må kanskje ha noen flere på kjøkkenet, men han blir hovedkokk, sier Haugen.

– Lokal mat

– Det er litt nye utfordringer og det å bevege litt på seg. Jeg har jobbet noen år i Oslo, så det skal bli godt å komme ut av storbyen, sier Egil Walentin Haugen på telefon fra Oslo.

– Hva slags mat skal du servere til lokalbefolkning og turister?

– Hovedfokuset blir på lokal mat og stort fokus på fisk, sier han, som regner med at drar nordover i løpet av oktober.

Andras Haugen opplyser at Trine Horn skal være daglig leder for Arresten.

– Dette er en begynnelse. Vi ønsker å videreutvikle driften. Det er tøft å drife i restaurantbransjen, så vi vil ha flere bein å stå på, sier hun.

Åpning i november

Haugen sier at man tar sikte på åpning i november.

– Vi har kontroll på ombyggingen. Åpningen avhenger av leveranser på kjøkken og møbler. Men vi tar sikte på åpning i første halvdel av november, sier han.

– En annen ting vi kan si, er at Arresten skal holde åpent. Vi tar blant annet sikte på å ha åpent i jula, sier Horn.