Gjengen i 10B ved Andenes skole skal starte på ulike utdanningsløp i videregående skole, og spres nå på ulike hold. Men før skolestart ønsket de å gjøre en god gjerning.

– Godt å kunne bidra

Henning Alsos sier det var bred enighet om å gi pengene til Fredrik Staves Minnefond.

– Da vi ble enige om å gi pengene på klassekontoen til en god sak, var det aldri noen tvil om hva pengene skulle gå til.

– Årsaken til at vi valgte nettopp Fredrik Staves Minnefond, er at de gjør en kjempegod jobb, og at det er et lokalt initiativ. Arbeidet minnefondet gjør har vi hørt og lest mye godt om. Vi vet da også at pengene går til et godt formål som vi synes er viktig. Man vet aldri hvem alvorlig kreftsykdom kan ramme, og det er godt å kunne bidra, smiler Henning.

– Flott gjort!

Elin Mortensen, Åse og Trond Alsos i foreldregruppa sier at elevene ikke ønsket å dra på en større klassetur.

– I stedet valgte de å gjennomføre andre turer og fellesaktiviteter i nærområdet. Det ga dem fine opplevelser og gode minner før de nå fortsetter med utdanning i ulike retninger.

– Klassen hadde derfor en del innsamlede penger til overs på klassens konto da de gikk ut av ungdomsskolen. At pengene går til minnefondet, støtter vi fullt ut. Det er flott gjort, sier de.

– Betyr mye for mange

Fredrik Staves pappa Geir Stave og hans onkel Leif Martin Henriksen mottok sjekken.

– Jeg blir både rørt og tårevåt av dette, sier Geir Stave.

– Det er fantastisk flott og raust gjort, og vi setter veldig stor pris på dette. Pengene blir benyttet i tråd med minnefondets praksis, og vil komme kreftsyke ungdommer og deres familier til gode, sier Geir Stave, som gjentar sin takk til den sjenerøse gjengen i avgangsklassen 10B.

– Ja, på vegne av minnefondet vil jeg rette en stor takk til dere og alle andre som bidrar til at vi kan hjelpe folk som er i en tung og vanskelig situasjon. Det betyr mye for både dem og oss, sier Stave.