Halvar Rønneberg fra Andenes viser til det han betegner som lite gjennomtenkte uttalelser fra sentrale stortingsrepresentanter fra Frp.

– Jeg har forhåndsstemt, og valgte tross alt å stemme på partiet jeg har tilhørt i flere tiår. Men jeg angrer litt på det når jeg ser uttalelsene som kommer fra sentralt hold, sier han til VOL.

Savner ydmykhet

Christian Tybring-Gjedde og Harald Tom Nesvik sa til BLV.no denne uka at de ikke har mottatt informasjon som tilsier at vedtaket om Andøya flystasjon bør vurderes på nytt, og at partiet sentralt forholder seg til den vedtatte langtidsplanen.

– Jeg synes det er respektløst, og jeg savner ydmykhet fra folk som Harald Nesvig og Christian Tybring-Gjedde, sier Rønneberg.

– Ydmykheten kunne kommet til uttrykk på en såre enkel måte. Man kunne latt være å avfeie tallene og argumentene som fremsettes. Man burde for eksempel uttalt noe sånt som at vi ser det er kommet nye opplysninger, og vi vil se på dette. Ikke mer enn det. Da hadde man opptrådt både ansvarlig, respektfullt og ydmykt, sier han.

– Bruk stemmeretten

Rønneberg sier at når vedtaket berører så mange, skulle det bare mangle at innsigelsene som kommer gjennomgås og dobbeltsjekkes.

– Det omstridte vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon berører mange. Direkte og indirekte. I min familie jobber både jeg og kona mi i Forsvaret. Det sivile næringslivet blir også hardt rammet, og det blir behov for færre arbeidsplasser i kommunal sektor. Det fører i sin tur til at huspriser faller, så det rammer både yrkesaktive, uføre og pensjonister. Hele samfunnet. Derfor skulle det bare mangle at man lytter til innsigelsene som kommer, og gjennomgår dem, og dobbeltsjekker grunnlaget, sier han.

– Frp er et forsvars-parti, men her føler jeg at Frp er blitt presset inn i en vanskelig sak som kan skade partiet. Selv føler jeg meg bløffet, sier Rønneberg.

– Jeg har stemt, og tatt mitt valg denne gangen - og står for det. Men uansett hvilket parti du sympatiserer med, er det viktig at du bruker stemmeretten! Si din mening, og gjør din borgerplikt, oppfordrer Halvar Rønneberg.