Valgkampen spisser seg til. VOL har denne uken skrevet om havneprosjektet på Andenes, hvor Aps Kjell-Idar Juvik mener regjeringen forsinker havneutbyggingen, og at prosjektet ville blitt raskere ferdig med Aps forslag til Nasjonal Transportplan (NTP).

Freiberg beskyldte da Juvik for å lyve.

– Andenes fiskerihavn ligger inne med oppstart i første periode i vår transportplan. De rødgrønne derimot, la prosjektet inn i den siste og mest usikre delen av sin gamle NTP. Det står som et klart og tydelig tegn på at det ikke var prioritert spesielt høyt hos dem. Nå er det valginnspurt og jeg bare konstaterer at AP slår rundt seg med løfter om det ene og det andre, sa Freiberg til VOL fredag.

– Han som bløffer

Juvik reager på uttalelsene til Freiberg.

– Jeg lyver ikke. Dette er sterke ord fra Freiberg, førstekandidaten til Frp. Det er både ufint og oppsiktsvekkende, sier han til VOL og smeller tilbake:

– Det er han som bløffer. Vi la inn Andenes havn i vår NTP i 2013 i siste periode(2018-2024), det er riktig, men dette er første periode i ny NTP fra 2018, sier Juvik.

– Kystverket er tydelig på at oppstart og ferdigstillelse er usikkert med H/FRPs NTP da 235 millioner ligger i siste seksårsperiode mellom 2024 og 2029. Arbeiderpartiet har hele beløpet på 470 mill kroner inne første seks år 2018-2024, som vi lovet i 2013, og vi la inn oppstartsmidler i 2017. Det er ufint og panikkartet av Freiberg å påstå at jeg lyver, sier Juvik .

– Frekt å ta æren alene

Freiberg provoserte også Juvik da han sa til VOL fredag at velgerne bør merke seg hva Frps samferdselsminister Ketil-Solvik Olsen har levert i Nordland de siste fire år.

– Når det gjelder skrytingen av Frps veisatsing i nord så minner jeg om at denne lå inne i vår NTP, vedtatt i 2013 av de rødgrønne, og følges nå opp av dagens regjering. Det er bra og skulle bare mangle, men å ta æren for dette alene er frekt, avslutter Juvik.