Leder i Høken, Stein Bjørnar Hansen, bruker søndags kveld til å skrive søknad til Naturskadefondet. I løpet av natta har nemlig svært sterke vindrosser gjort stor skade på utstyr på Bleik stadion.

– Med vindretning fra sørøst kan vi få ekstremt kraftige vindrosser på Bleik. Det begynte å blåse før lørdagens kamp mot Melbo, og vi sikret målene med sandsekker. I løpet av natta har imidlertid disse sterke fallvindene røsket opp det ene målet, slengt det over reklameskiltgjerdet og over på grusbanen. Det er et fryktelig tungt mål, sier Hansen.

Det ene fotballmålet har vinden flyttet 15-20 meter. Foto: Høken

Må kastes

Vinden har flyttet målet 15-20 meter og bøyd støttepilarene. Innbytterbenkene har også fått juling.

– Benkene har stått trygt og godt siden stadionet ble bygd, men i natt har vinden sprengt dem i tusen biter. De er det nå bare å kaste, sier Hansen.

Søndagen har de brukt på å sikre alt som ligger på stadionet.

– Det blåser ganske kraftig enda, så vi tør ikke gjøre mer i dag. Vinden skal spake i morgen, og da må vi få skjært opp benkene og levert dem på søpla, sier Hansen til VOL søndag kveld.

Hjemmekamp lørdag

Nå må klubben mobilisere alle gode krefter for å få stadionet klar til lørdagens hjemmekamp mot Leknes.

– Vi må få alt i forsvarlig stand, slik at vi kan presentere fine forhold under lørdagens kamp. Vi har verken penger eller en klar plan, derfor har vi etter oppfordring fra medlemmer lagt ut Vipps-nummer og bedt om bidrag.

Nye innbytterbenker vurderer de nå å støype selv, mens målet må kjøpes nytt.

– Vi rekker ikke få tak i nytt mål til helga, så vi må få lånt et mål eller få dispensasjon til å bruke et av de gamle, sier Høken-lederen.

Innbytterbenkene har fått juling i vinden. Foto: Høken

Ber om hjelp

Han anslår at vinden har gjort skader for nærmere 50.000 kroner.

– Nytt mål koster 15.000-20.000 kroner inkludert transport. Vi håper å nå gjennom hos Naturskadefondet, men de har en egenandel på 10.000 kroner. Om noen vil bidra med drahjelp slik at vi raskest mulig får alt på stell, er de veldig velkommen til det, avslutter Hansen.