Det har vært utlyst to fastlegeavtaler ved Andenes legekontor, etter en lengre periode med mange vikarer og utfordringer med å få på plass leger i faste avtaler. Den ene ble besatt med virkning fra 1. desember i år, men allerede før legen har tiltrådt i stillingen, har kommunen mottatt en oppsigelse på avtalen, da legen har takket ja til en annen jobb. Også i stilling nummer to har kommunen hatt positiv dialog, men også her har legen takket nei til fast avtale.

Det opplyser Andøy kommune om på sine nettsider.

Sliter med rekruttering

Dermed står det fortsatt to ledige fastlegeavtaler i kommunen. Det er ansatt vikarer i begge avtalene frem til 1. desember.

– Vi opplever at det er svært vanskelig å rekruttere leger, og legger merke til at det ikke er noe som gjelder bare i Andøy, sier enhetsleder helse og familie, Jørn Vollan, på kommunens nettside.

– Vi vil imidlertid fortsatt gjøre det vi kan for å holde våre fastlege avtaler besatt. Pasienter tilhørende ledige fastlegeliste vil få sin oppfølging fra vikar som jobber på aktuell fastlegeliste.

Redusert fysiotilbud

Helseutfordringene i kommunen stopper ikke der. Også i fysioterapitjenesten står avtaler ledig ut året. Ved Vesterålen Idrettsklinikk er det én vakant avtale, der det har vist seg å være vanskelig å få tak i vikar over så kort tid.

– Nå har det også oppstått et fravær hos fysioterapeut ved Andenes fysioterapi som vil vare i cirka seks måneder. Denne klinikken er nå midlertidig stengt og det jobbes med å få tak i vikar i dette fraværet, sier Vollan.

Det vil derfor være begrenset kapasitet i fysioterapitjenesten inntil vikarer er på plass. Vollan advarer om at pasienter vil kunne oppleve venteliste for behandling, og de vil prioritere det som er mest akutt.

– Vi ber om forståelse for situasjonen, sier Vollan.

Vesterålen Idrettsklinikk og Dahletun fysioterapi er åpent som normalt, med én fysioterapeut på hver klinikk.