I sakspapirene til neste ukes møte foreligger det en oversikt over pågående og avsluttede prosjekter der det er større og mindre avvik.

Pluss og minus

De kommunale avdelingene drifter både i pluss og minus. Avdeling «Politisk og kontroll» kommer ut i balanse. «Rådmann og stab» kommer ut med et mindreforbruk på 1,5 millioner. «Støttefunksjonen» kan få et mindreforbruk på cirka 80.000 kroner, mens «Andenes skole» ligger an til et merforbruk på 300.000 kroner. Ved Risøyhamn Skole går driften i pluss. Her meldes det om et mindreforbruk på 750.000 kroner.

Barnehagesektoren ligger an til en mindreforbruk på 600.000 kroner. «Kultur og Informasjon» rapporterer om et merforbruk på 300.000 kroner. Regnskapsrapporten for «Helse og Familie» viser et mindreforbruk på 1,2 millioner.

NAV rapporterer om et merforbruk på 2 millioner. Røde tall er det også i «Pleie og omsorg». Sektoren har et merforbruk på 2,7 millioner. Overforbruk meldes det også om hos teknisk avdeling. Merforbruket er på 270.000 kroner.

Religiøse formål melder om at det går mot et lite mindreforbruk. Dette er ikke tallfestet.

Prognoserapporten peker på at Andøy kommune med dette går mot et merforbruk på 2,5 millioner kroner ved årets utgang.

Har mange millioner utestående

Her fremgår det at Andøy kommune fortsatt venter på at Andenes Havfiskeselskap skal betale sin andel på 4 millioner kroner for et kaiprosjekt som ble avsluttet i 2009.

I et annet kaiprosjekt - i Nordmela havn - fremgår det at det også utestår midler fra den private aktøren som nyter godt av satsinga, men at innkreving overfor J.M Nilsen Fisk AS skjer i henhold til vedtak og avtale om dette.

Prosjektet som skal sikre befolkninga på Hinnøya trygt og rent drikkevann, har stått på dagsorden i en årrekke. I avviksrapporten fremgår det at man tar sikte på at arbeidet kan starte neste år, og at dette er beregnet å koste omlag 20 millioner kroner.

Store restanser er det også i prosjektet som gikk på utdyping av vestre havn på Andenes. Prosjektet er avsluttet, men det opplyses at andeler fra næringslivsaktører på tilsammen 8 millioner kroner må innkreves. Her fremgår det at et merforbruk på 364.000 kroner må dekkes inn i budsjettreguleringa. Disse kostnadene er forbundet med sluttrapportering.

Prosjektrapportering

Arbeidet med oppgradering av vannledninger Dverberg-Breivika pågår fortløpende. Strekningen Dverberg-Breivika forventes ferdigstilt i 2019, og her opplyses det at det i økonomiplanen er lagt inn en finansiering på 3 millioner kroner for 2018. Totalkostnaden for investeringene fra 2013 til ferdigstillelse anslås til 17 millioner.

Når det gjelder arbeidet med utskifting av PCB-holdige gatelysarmaturer samt nye gatelys på Bleik, fremgår det at fremdriften er avhengig av kapasiteten hos Andøy Energi, ettersom det skal utføres i forbindelse med at kraftleverandøren installerer nye forsyningskabler.

Det fremgår også at arbeidet med oppgradering av tilfluktsrom i Andøy- Idretts og Svømmehall (AISH) - som skjer ved hjelp av midler fra DSB - er stilt i bero grunnet manglende prosjektlederkapasitet.

Utemiljø i sør og nord

Prosjektet vedrørende bygging av ny skole i Risøyhamn pågår, og her opplyses det at man holder planlagt fremdrift, med forventet ferdigstillelse i desember 2017. Deler av uteområdene vil først ferdigstilles sommeren 2018, heter det - og her fremgår det at kostnadsrammen er på 136 millioner kroner.

Mens man i Risøyhamn legger opp til å ferdigstille utearealene til den nye skolen kort tid etter at nybygget er ferdig - må Andenes-elevene fortsatt ta til takke med et uteareal som er noe helt annet enn det planene for nye Andenes skole la opp til.

Her legger rådmannen opp til at man skal avslutte uteareal-prosjektet på Andenes - uten at blant annet den planlagte ballbingen har kommet på plass. Man legger opp til at trafikksikkerhetstiltak og andre tiltak skal kjøres som egne prosjekter.

Brannstasjon og maskiner

Det investeres i nytt materiell til teknisk etat. Det er kjøpt inn ny gravemaskin og maskinhenger til drøyt 1,5 millioner kroner. I tillegg er det tegnet kontrakt på ny spylebil til 2,4 millioner kroner, med forventet levering september.

Ny brannstasjon i Risøyhamn anslås å medføre investeringer på 8,5 millioner kroner.  De pågående arbeidene med brannsikring av AISH er beregnet til 3,5 millioner kroner, og her er det forventet ferdigstillelse i uke 45.

Arbeid for å tilrettelegge boligfelt i Andøy er ikke hverdagskost - og her er det også både gode og dårlige nyheter.

Når det gjelder Lyngmoa forventes det at prosjekteringa kan starte høsten 2017. Men for reguleringsplan vedrørende boligfeltet «Damsgård» på Andenes er dette arbeidet ikke igangsatt grunnet manglende kapasitet.

Avviksrapporten behandles i formannskapets møte mandag.