Mandag skal formannskapet avgjøre om Kjell Are Johansen skal få beholde sin driftsavtale med Andøy kommune, selv om han ikke har praktisert som fysioterapeut i den siden oktober 2011.

Bakgrunnen er at enhetsleder helse- og familie Jørn Vollan avslo Johansens søknad om videre godkjenning av utvidet fravær som går ut 2017.

Hensyn til jobb

Johansen søker videre fravær av hensyn til nåværende jobb som administrerende direktør i Andøy Energi. Han argumenterer med at selskapet skal gjennom en omorganisering som gir usikkerhet når det kommer til hans fremtidige rolle som leder i organisasjonen.

Vollan avslår av hensyn til viktigheten av stablitet, kvalitet og forutsigbarhet i fysioterapitjenesten. Det vises til at tjenesten har vært besatt av fem ulike fysioterapeuter i variabel varighet, samt at hjemmelen også har vært ubesatt i perioder. Den har nå vært ubesatt fra mai 2017.

Ingen rett til fravær

Dessuten har Johansen ingen rett til fravær fra hjemlet i regelverket på grunn av usikkerhet omkring annen jobb. Videre heter det i saksframlegget at Johansen allerede har fått godkjent omfattende fravær langt utover hva som er vanlig og kan påregnes.

Rådmannen mener at når Andøy kommune har inngått en avtale med hjemmelsinnehaver om levering av en fysioteapitjeneste og den ikke kan leveres, så bør avtalen sies opp. Rådmannen frykter også presedens for eventuelt nye søknader, og en stabil fysioterapitjeneste med god kvalitet og kapasitet på tjenestene som gis, vil ha stor betydning for folkehelsen til befolkningen i Andøy kommune.