Det var den 22. september rundt klokken 17 at alarmen gikk på Sætra på Sellevoll. Brannmannskaper fra det lokale frivillige brannkorpset på Dverberg kom raskt til stede, og det ble også rykket ut fra Andenes og Risøyhamn. Til tross for rask respons ble huset overtent, og stod ikke til å redde.

Lensmann  i Andøy, Yngve Isaksen Wiik forteller til Vesterålen Online at arbeidet i branntomta har pågått mandag.

– Jeg vet ikke om de er ferdige, men de har holdt på å i dag. De som er på stedet og gjør undersøkelser er ei lokal branngruppe fra Vesterålen, der det også er med en tekniker fra det lokale EL-tilsynet og ellers en representant i branngruppa som er fra brannvesenet i Sortland, sier Wiik.

Søker etter arnested

Branngruppa graver i tomta, for å finne årsak til brannen

Når politiet leter etter brannårsaker, arbeides etter eliminasjonsmetoden. Det vil si at man forsøker å utelukke ulike årsaker, og når man har utelukket det som er usannsynlig, vil det man da står igjen med til slutt, forhåpentligvis være det som er årsaken til brannen.

– Det er det som er hovedformålet, å finne et arnested og årsak til brannen. Når etterforskninga er ferdig vet jeg ikke, det kommer an på om det gjøres funn i dag som er av interesse, sier Wiik.

– Hvis det gjøres interessant funn i ei branntomt der man graver, hvis man finner steder der man mener brannen har startet kan det godt hende man finner elementer man ønsker å sende inn til videre tekniske laboratorieundersøkelser, og denne type undersøkelser kan ta litt tid. Dermed er det for tidlig å si når etterforskningen er ferdig, sier han.