Dette får VOL bekreftet av kilder på Stortinget. VOL har ikke fått dette bekreftet av Senterpartiet eller noen av opposisjonspartiene.

Da vi snakket med Willfred Nordlund i Senterpartiet for to uker siden sa han at et dokument 8-forslag var nært forestående. Nå viser det seg at det kommer førstkommende mandag.

Etter det VOL forstår vil forslaget leveres med støtte fra flere partier. VOL har ikke fått bekreftet hvilke partier som er med eller ikke.

Det er møtefri på Stortinget denne uka, men ved første mulighet neste tirsdag, altså 7. november, vil forslaget leveres inn.

Jobb over tid

Etter det VOL kjenner til har Senterpartiet jobbet over en lengre periode med å skaffe bred støtte for forslaget i Stortinget før de leverer det inn. Samtalene har vart helt frem til de siste dagene og dokumentet er nå signert og vil bli levert inn over helga.

Ekstern gjennomgang

Detaljene i forslaget er ikke kjent, men det skal gå ut på at Senterpartiet og deres allierte ønsker en ny ekstern gjennomgang av tallmaterialet for nedleggelsen av Andøya Flystasjon.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sa tidligere fredag at Ap ville komme med et forslag om Andøya selv. Om det betyr at AP ikke er med på Sp sitt forslag vites ikke.