Det var den 22. september rundt klokken 17 at alarmen gikk på Sellevoll.

Brannmannskaper fra det lokale frivillige brannkorpset på Dverberg kom raskt til stede, og det ble også rykket ut fra Andenes og Risøyhamn. Til tross for rask respons ble huset overtent, og stod ikke til å redde.

En måned senere, den 23. oktober var branngruppa i gang med arbeidet i tomta.

– Det gjort noen funn som er sendt inn til videre undersøkelse, opplyser Frode Monrad ved Andøy lensmannskontor.

Når etterforskninga er ferdig, avhenger av hvor lang tid det vil ta å få analysert det innsendte materialet.

Flere avhør

–  Det er gjort åstedsundersøkelser på stedet men jeg kan ikke per nå si noe om hvordan saken ligger an. Flere personer er avhørt, for når det brenner er det begrensa hva man får gjort der og da på selve stedet, sier Therese Molid ved Andøy lensmannskontor.

– Et funn er sendt inn til Kripos for videre undersøkelse. Når etterforskninga er ferdig, er avhengig av det resultatet vi får av undersøkelse som blir gjort av det materialet som er sendt inn, det vil nok gi oss mer informasjon, sier hun.

Elektrisk svikt

Leif Halland ved Sortland lensmannskontor har vært krimtekniker i branngruppa som har undersøkt tomta på Sellevoll for å forsøke å finne et arnested, og brannårsaken.

Politiet har en teori om hva som startet brannen.

– Vi jobber ut fra en teori om at dette skyldes en elektrisk svikt. Vi har ennå ikke fått de nødvendige tilbakemeldingene helt konkret ut fra det materialet vi har sendt inn. Men ut fra det vi ser så langt kan brannen skyldes en teknisk svikt i det elektriske anlegget, sier Leif Halland.

Brannetterforskerne har også etterforsket og gjort undersøkelsen i branntomta på Sætra på Dverberg, der det brant i februar i år.

– Der drøyer det litt, vi har sendt inn funn for å få det sjekket ut, sier Halland.

Han forteller at dette var et murhus, der alt var så beskadiget etter brannen,  at alt av gjenværende masse lå i kjelleren. Man måtte ta maskiner i bruk for å hente ut materiellet som er sendt inn til undersøkelse.

– Vi måtte bruke gravemaskin for å hente ut materiell. Tomta er nå frigitt til eieren, men vi har ikke konkludert i saken ennå, sier Leif Halland.