– Tidsbruken og geografien er forklaringen, sier Lillebuen til Andøyposten og VOL. Det er ikke lett å kombinere et liv som toppdommer med familielivet. Han har en liten baby på syv måneder, en ny jobb og er litt lei og umotivert. Derfor har Norges Fotballforbund fått beskjed om at han ikke er med neste år.

Lillebuen gikk på linja 16 kamper i år.

Beste minne

Lillebuen har skaffet seg mange minner fra dommergjerningen. En kamp husker han spesielt godt.

– Kampen Vålerengen-Lillestrøm, med 20.000 «gærne» folk på tribunen, var spesiell. Jeg har de beste minnene fra de kampene der det har vært mye publikum.

– Har du gjort noen store tabber?

– Ja, tabber har jeg gjort. Husker spesielt at jeg ble tilsnakket av Davy Wathne i oppgjøret mellom Brann og Lillestrøm. Jeg «bommet» på en offside og annullerte en Brannskåring. Wathne sa klart ifra hva han syntes om avgjørelsen. Ellers får jeg jo noen «meldinger» i ny og ne. De er ofte skrevet nattetid, men det har bare vært artig å lese dem. Også når jeg trues med juling.

Ole Johan har også gått på linja i landskamper i aldersbestemte klasser. Blant annet EM-kvalik for 19-åringer.

Fortsetter lokalt

Lillebuen sier til Andøyposten at han har lyst til å gi noe tilbake til fotballfamilien. Derfor kan det hende at han blir å se på banen i flere kamper enn dem han skal spille.

– Ett alternativ er å bli dommerveileder. Jeg skal ikke kutte ut dømminga helt. Jeg vil gjerne hjelpe yngre dommere?

En gul spiller

Lillebuen skal spille fjerdedivisjonsfotball for AIL neste år. AIL var kjent som laget i gult og blått. Lillebuen er mest kjent for gult og rødt. Han får ofte «kort» av dommerne.

– I begynnelsen fikk jeg flest kort for «kjeftbruk», men de siste årene har jeg fått flest gule og for taklinger.

De fire siste sesongene har han samlet 18 gule og ett rødt kort. I årets sesong fikk han i gjennomsnitt gult kort i hver tredje kamp.

Midtbanekrigeren har nettet fem ganger på fire sesongen for AIL.

– Spilleren Lillebuen ville kanskje fått problemer hvis han møtte dommeren Lillebuen?

– Ja, det ville han.