Hun tok sine tre år på videregående hjemme på Andenes. Der var hun med i både Gulle Rein UB og Get’em Points UB. I sistnevnte var hun leder, og gikk videre til norgesmesterskapet.

Var medlem

Mens hun drev elevbedriftene var hun samtidig medlem i UE Alumni Nordland.

– Jeg hadde hørt om dem fra før og var medlem. Jeg fikk ei melding fra regional koordinator i UE Alumni, som spurte om jeg var interessert. Hun hadde hørt om meg gjennom ungdomsbedriftene jeg har vært med i tidligere, sier Elvan.

Deltar på mye

Hun skal være med på å arrangere fylkesmessa i Bodø hvor hun også skal dele ut UE Alumnis lederskapspris for 2018, som hun selv vant i år. Forrige uke var hun på besøk på Andøy videregående skole.

– Der fortalte jeg om UE Alumni og fikk hele EB-klassen til å melde seg inn. Jeg holdt også et lite kurs i hvordan man skal opptre på stand. Målet mitt er å få unge til å se verdien i nettopp det å skape noe nytt, forklarer hun.

Rekruttere og engasjere

Hun er veldig glad for at hun fikk tilbudet, og ønsker å rekruttere og engasjere flere unge innenfor ungt entreprenørskap.

– Jeg synes det er utrolig artig å få være med på dette. For min del var det for tidlig å slutte med entreprenørskap da jeg gikk ut av videregående skole i vår, sier Elvan.

Utdanning og verv

Hun tar nå lektorutdanning i Tromsø, og målet er å kunne undervise i entreprenørskap og bedriftsutvikling.

– Jeg taket ja fordi jeg selv har hatt en god opplevelse av å være med på videregående skole, så jeg tenkte det kunne være spennende å bidra. Vervet varer fram til sommeren i 2018. Så jeg tenker å ta dette året, og se om det blir for mye ved siden av studiene, sier hun, og vil anbefale bedrifter som får spørsmål fra lokale ungdomsbedrifter å samarbeide, være åpen for det og se verdien av det.

– Ungdom som har dette faget lærer veldig mye nyttig, og kan være viktig for lokalsamfunnet i fremtiden, sier hun.