Høken rykket ned til 5. divisjon, og måtte dermed gi fra seg storebrorsrollen i Andøyfotballen til erkerivalen AIL. I kjølvannet av nedrykket mistet de sin bunnsolide midtbanespiller Mats Oftedal og sin spiss Adrian Holst. Men dersom noen tror at gultrøyene bak fjellet ligger med brukket rygg og slikker sine sår, tar de kraftig feil.

– Ingen dramatikk

– Det er overhodet ingen dramatikk, men det føles surt. Laget var godt nok for å være i 4. divisjon. Vi spilte nesten hele sesongen uten keeper, og måtte bruke utespillere i mål. Noe som resulterte i at vi tapte en del «vippekamper», sier Madsen. Angående spilleroverganger til AIL, tar Madsen det med knusende ro.

– Vi ønsker dem lykke til med nye utfordringer. For Høken betyr det at vi må finne en ny spiller på midtbanen, slik vi har gjort tidligere når spillerne våre har flyttet på seg, sier Madsen. Han sier at det ser bra ut for neste sesong.

– Vi starter i bunndivisjon og går på med nytt mot. Det har skjedd før, og vi kommer alltid tilbake, sier han. Madsen synes det er spesielt positivt at Høken nå har fått en hovedtrener på sidelinja.

– Spillergruppa er glad for det. Vi har alltid ønsket det, men har ikke funnet noen.

Dette har resulterte i press på spillerne som har tatt et år eller to som spillende trener, så har stafettpinnene pekt videre mot noen andre. Vi er veldig positive til Geir Malvik. Han har lang trenerutdanning, sier Madsen.

– Motivert gjeng

Malvik selv sier at han i utgangspunktet ikke hadde lyst til å være trener på grunn av at han har nok å gjøre som lærer på Andøy videregående skole, og drift av «Sport og motehuset» på fritida.

– Men etter noen runder med Høkenledelsen og spillergruppen, fant jeg ut at jeg hadde lyst likevel. Høken har mange gode spillere som er gode nok til 4. divisjon. Samtidig har de klare ambisjoner om å rykke opp igjen, sier Malvik.

Høkenbakgrunn

Malvik har bakgrunn som midtstopper for Høken i 1983. Han er født i Sverige, siden faren gikk ingeniørhøyskolen der. Etter et mellomopphold på Raufoss kom familien tilbake til Andenes da han var 13 år. Konkurransesituasjonen i AIL gjorde at han meldte overgang til Høken i 15–16 års alderen. Etter hvert tok han lærerskolen i Tromsø. Det ble 4–5 år i fotballklubben Skarpen, og han var med på opprykk tre divisjoner på tre år. Han var også innom Tromsø IL. Senere jobbet han i Bodø, og da var han både trener og spiller for andredivisjonslaget til Bodø Glimt. 55-åringen kom tilbake til Andøy i 2008. Da ble det A-lagstrener-engasjement med en gang.

– Det var lite motiverende å være trener den gangen. Spillerne var useriøse og lite treningsvillige. Det var få på trening, sier han. Malvik har tatt det som tidligere het C-trenerkurs.

– Jeg har ikke oppgradert meg til UEFA-status. Det er snakk om et helgekurs. Dersom du tar det, så kan du også trene tippeligalag, sier han. Malvik sier at selv om han har hatt fem-seks års pause som trener på fritida, har han vært trener daglig i kraft av lærerjobben. Med seg i trenerteamet har han Vetle Pedersen som ennå ikke er restituert etter en kneskade han fikk i kamp i fjor.

Spent Vetle Pedersen

– Det bli spennende å trene med Geir. Jeg liker opplegget hans og de tankene han har lagt fram. Det kommer til å bli interessant og lærerikt. Samtidig er jeg glad for å være en del av miljøet i spillergruppa, sier Pedersen. Han trekker fram Preben Meling Selås som en spennende ny spiller for laget.

– Han kommer til å bli en direkte erstatter for Oftedal på midtbanen, avslutter han.