Bakgrunnen for høringen er forslag fra Senterpartiet, SV, KrF og Venstre om en gjennomgang av kostnadene ved nedleggelsen av Andøya flystasjon og flytting av 333-skvadronen til Evenes.

Også Arbeiderpartiet har satt fram et lignende forslag, men Ap vil ikke pålegge regjeringen å gjøre en ekstern gjennomgang.

Høringsprogrammet er nå klart og vil bli publisert på Stortingets nettsider snart.

11 skal høres

Det som er klart. er at 11 innstanser som skal høres. I tillegg blir det en egen sekvens med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Fra Andøy skal Andøy kommune, Andøya space center og Foreningen Bevar Andøya flystasjon høres. Andre lokale aktører er Vesterålen regionråd og Nordland fylkeskommune.

Evenes kommune og Ofoten regionråd skal også høres.

Andre som skal høres er LO, Norges offisersforbund og Norsk tjenestemannslag. Også Befalets fellesorganisasjon (BFO) skal høres.

Kort tid

De som skal høres får to minutter hver til innledning. Deretter er det satt av noen minutter til felles spørsmålsrunde. Det vil si at aktørene fra Andøy har 16 minutter til å svare på spørsmål fra komiteen. Nordland fylkeskommune har fem minutter, mens aktørene fra Ofoten har 12 minutter. Fagforeningene knyttet til LO har 16 minutter, mens BFO har fire minutter.

Det er satt av en hel time til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.