– Vi er i lykkerus. Å vinne prisen «Årets forhandler» er ufattelig stort for oss på ”lille” Andenes, sier Bente Alsos.

Renovert for fem millioner

Hun er den alltid smilende stasjonssjefen, som overtok ansvaret da A.H. Holding AS kjøpte stasjonen i januar 2016. Etter det har selskapet pusset opp stasjonen med blant annet renovering av butikken, ny vaskehall og nytt drivstoffsystem. Totalt har de renovert for over 5 millioner kroner.

– Uvirkelig

Med oppussingen kom også økt omsetning, og vi har tidligere skrevet at stasjonen har hevdet seg, og også vunnet konserninterne salgskonkurranser.

– Vi var klar over at vi hadde god økning i 2017, men å nå helt til topps i kjeden er nesten uvirkelig. Vi er stolte over å ha de aller beste ansatte og de beste kundene. Uten dem hadde det ikke vært mulig å få en så stor pris, sier Alsos.

2,1 millioner liter

I en pressemelding fra St1 Norge, som er en del av det finske energiselskapet St1 Nordic Oy, som overtok Shells bensinstasjoner i Norge i 2015, skriver de at stasjonen på Andenes i 2017 solgte over 2,1 millioner liter drivstoff og hadde en vekst på hele seks prosent.

– Shell Andenes har også blitt et samlingspunkt for lunsjkunder da det er godt med sitteplasser i butikken. Stasjonen har også hatt tosifret vekst i bilvask, mat og butikkomsetning, skriver Erlend Føleide, som er Price and Operations Manager i St1 Norge. Han skryter også av Alsos.

– Hun er en stå-på person som også deltar i lokal revy, jobber hardt for å beholde Orion-flya på Andenes, og er positiv på generelt grunnlag, skriver Føleide.

Juryens begrunnelse

– På denne stasjonen er medarbeiderne svært opptatt av arbeidsmiljø og moral, og alle er klar over at godt humør smitter over på kunden. Alle medarbeidere er på likt nivå, og alle skal ha service som begrep lengst fremme i panna. Glimt i øyet og en humørfylt kundedialog gjør at denne stasjonen oppfattes som helt unik. Den er et samlingspunkt i området. At stasjonen også har funnet sin egen kategori ved å selge fisk i store forpakninger, beviser at denne stasjonen er nytenkende. I tillegg jobber stasjonen aktivt for å beholde militærflyplassen i sitt nærområde, sa juryen under fredagens prisutdeling.