– Det var aldri noe spørsmål om hva pengene skulle gå til, sier Tiril Adelsten Rydningen og Fredrik Aune Gundersen.

Russen ved Andøy videregående skole har nå satt inn 33.369,33 kroner på kontoen til minnefondet som ble opprettet etter at Fredrik Stave døde av kreft i 2008.

Formålet med fondet er velferdstiltak for pasienter i aldersgruppen 17 - 30 år og pårørendes reiseutgifter.– Vi har solgt pølsepakker, arrangert fester, solgt russeavis i tillegg til at hver russ satte inn 100 kroner som startkapital for russefeiringen. Overskuddet ble på 33.360,33 kroner og hele beløpet er overført til minnefondet, sier Tiril.

– Det var aldri noe spørsmål om hva vi skulle bruke pengene til. Dette er en lokal sak og vi vet hva dette minnefondet gjør. Vi anbefaler kommende russ og støtte lokale saker, og spesielt tiltak mot kreft. Andøy har mistet flere ungdommer og voksne de seneste årene, så det er verdt å bidra i kampen mot sykdommen, sier Fredrik.

– Jeg er overgitt. Det er helt fantastisk. Jeg har ikke ord. Det er utrolig at det fortsatt kommer inn gaver til minnefondet, sier Geir Stave.– Jeg synes ungdommen på Andenes er helt fantastisk. Det er seks år siden Fredrik gikk bort og fortsatt har de han i tankene, sier Tordis Stave.

– Pengene kommer godt med. Det er mange som har behov. Ved Universitetssykehuset i Tromsø sier de at det må være noe spesielt med folk i Andøy siden det stadig kommer inn midler til fondet, sier Trodis.

– Vi setter stor pris på at folk støtter dette fondet siden vi får muligheten til å gjøre noe for de unge kreftsyke. Det kommer stadig beløp inn til fondet og det kommer godt med. Vi husker ennå godt Fredrik fra den tiden han var her. sier sykepleier Berit Sletten.10. august ville Fredrik Stave blitt 25 år.