Rolf Stave og Thorbjørn Pedersen opererer med venteliste, og slår fast at interessen for å delta på bobiltreffet i Andøy har tatt helt av.

– Det hele startet med et vennetreff tilbake i 2008. Derfra har det bare ballet på seg, smiler Rolf Stave.

– De senere åra har det kommet folk langveis fra. I år er det ekstra artig i så måte. Da har vi deltakere fra Nordkapp i nord, til Larvik i sør. Det kommer også folk fra Stavanger på Sørvestlandet. Så dette er kjempeartig, synes Thorbjørn og Rolf.

Penger til gode formål

Treffet går av stabelen siste helga i august. Som vanlig er det på Dverberg treffet holdes.

– Treffet arrangeres som et non-profit-arrangement. Overskuddet fra deltakeravgift og loddsalg går tilbake til idrettslaget som eier banen der treffet holdes, Folkehjelpa som bidrar med brannsikkerhet og guidede turer, samt ildsjelene som drifter Varmtvannsbassenget, forteller de.

Innholdsrikt program

Under treffet legges det opp til et innholdsrikt program. Det tror duoen kan være noe av årsaken til treffets popularitet.

– Det foregår mye ute, det er sosialt, og rammen rundt det hele er jo flott. Da blir det god stemning, godt fellesskap og fine opplevelser, forteller de to.

– Åpninga skjer fredag, med ordføreren som æresgjest. I tillegg opptrer Geir Laupstad med «Andøysangen», forteller de to - som også lokker med natursti, dans, guidet fjelltur, og muligheten til felles tur til Andenes - for de som ønsker det.