Det var tirsdag ettermiddag at politiet aksjonerte mot en bolig i Andøy. Øyenvitner forteller at flere politiet hadde flere biler på stedet.

Hasjplantasje

Fungerende lensmann Børje Edvardsen sier til Andøyposten at razziaen ga resultater. Det viste seg at politiets mistanke om at det foregikk ulovligheter i boligen holdt stikk. Det ble avdekket at boligen ble brukt til å fremstille narkotika.

– Aksjonen foregikk uten dramatikk. Det ble avdekket og tatt beslag i en liten hasjplantasje i den aktuelle boligen. Politiet hadde flere biler på stedet for å kunne transportere bort beslaglagte planter fra boligen, opplyser Edvardsen.

– Beslaget ble gjort i Andøy. Mer detaljer om hvor aksjonen fant sted, ønsker vi ikke å gå ut med.

– En mann i 20-åra ble pågrepet for forholdet, og satt i arrest, sier Edvardsen.

Amfetamin

Lensmannen sier det også ble gjort beslag av et mindre kvantum narkotika i forbindelse med aksjonen.

– I tillegg til plantene som ble brukt til produksjon av hasj, ble det også beslaglagt et mindre kvantum narkotika. Det dreide seg konkret om en mindre mengde amfetamin, opplyser Edvardsen.

– Mannen vil bli siktet for disse forholdene. Hvorvidt narkotikaen var tiltenkt for eget bruk, eller videresalg vil jeg ikke si noe om. Det jeg kan si er at den siktede ble innbrakt for avhør, og at mannen - som er hjemmehørende i Andøy - senere er blitt løslatt. Vedkommende er en gammel kjenning av politiet, opplyser Edvardsen.