Vertskapet i Marmelkroken hilste gjestene velkommen. Foto: Alf Ragnar Olsen

Det skulle vise seg at den kulinariske bussreisen ble rene triumfferden. Den offisielle åpninga av festivalen skjedde under besøket på Nordtun Gård. Her vartet vertskapet anført av May Johannessen opp med mat basert på «ureist mat», som hun selv sa. – Vannbakkels med ferskost og laks samt lamakjøttboller og rabarbara-chutney er blant det gjestene får smake her hos oss, opplyste hun.

– Lamakjøttet er produsert her på gården, og det samme gjelder osteproduktene fra vårt gårdsysteri, tilføyde en smilende vertinne.

Fylkesråd Tove Mette Bjørkmo sier festivalen er et kjempeflott konsept.– Samarbeidet mellom lokale bedrifter og produsenter er utrolig bra. Det lages utrolig mye flott i Vesterålen, og gjennom det nettverket bedriftene her skaper, tror jeg det vil skje ytterligere knoppskyting. I tillegg kommer selvsagt effekten av de gode opplevelsene deltakerne får - som bokstavelig talt bør gi mersmak og flere besøk, sier hun til Andøyposten.

– Fylkesrådet ser veldig positivt på den satsinga og det samarbeidet som ligger bak denne festivalen, og de dyktige bedriftene som åpner sine dører. Jeg håper og tror denne kulinariske bussreisen vil gi mersmak og gode opplevelser. Det er en glede for meg å erklære Vesterålen Matfestival for åpnet, sa Johannessen.

Besøk hos Marmelkroken stod også på programmet. Der vartet Sveinung Tangstad og Lisbeth Seppola opp med deilige retter - der kvalkjøtt var et gjennomgående tema. – Velkommen til oss! Vi håper dere er lysten på flere kulinariske opplevelser, og åpner med whiskeymarinert kval-carpaccio på en seng av ruccola og tilhørende tyttebærkrem. Hovedretten er «Andøy Spesial» - pastasalat med urtemarinert og stekt kvalkjøtt, fortalte de to.