Det er Reykjavik kommune som skal utvide et eksisterende geotermisk kraftverk. Et geotermisk kraftverk bruker varmt vann og damp i grunnen til å produsere strøm.

– I anbudet som LNS Saga nettopp har gitt tilbud på, er hovedformålet å hente mer damp til den nåværende Hellisheidi kraftstasjon og varmtvanns produksjon til større forbruk uten å utbygge selve varmtvannsanlegget og kraftstasjonen, skriver LNS i et nyhetsbrev.

Prosjektet består av å legge ned 12 kilometer med stålrør, som skal monteres i fester og sveises sammen. Deretter skal hele anlegget dekkes til og fremstå som i opprinnelig tilstand.

LNS Saga sitt tilbud var på 103,3 millioner norske kroner, 1 millioner norske kroner lavere enn nærmeste konkurrent. Reykjavik kommune har selv beregnet prosjektet til 104,2 millioner kroner.

– Vi skal ha møter denne uken og regner med å få kontrakten, sier Frode Nilsen i LNS til Andøyposten.

LNS Saga EHF ble etablert i fjor, og ifølge nyhetsbrevet til LNS, har det vakt stor oppsikt i entreprenørmiljøet på Island at selskapet allerede nå kan sikre seg sin første større kontrakt på Saga-øya.

– Hensikten med LNS Saga er å skaffe kvalifiserte folk. Vi vet at islendingene er flinke og har kompetanse på mange områder, blant annet ferdigstilling. LNS Saga gjør at LNS blir mer konkurransedyktig og at vi for eksempel nå er inne i store havneprosjekter. Samtidig skal selskapet stå på egne bein og ta de oppdragene man kan få, sier Nilsen.