Fredag fikk en elev ved Andenes skole hjertestans. To ambulanser rykket ut til skolen og eleven ble etter hvert transportert til sykehus i Tromsø med helikopter.

– Eleven ble rammet av hjertestans i skolegården. Han ble raskt tatt hånd om av ansatte ved skolen, og ambulansepersonell ble tilkalt umiddelbart, og bidro raskt til førstehjelp på stedet. Tilstanden til eleven var stabilisert da han ble fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge, da slo hjertet og han pustet normalt, sa inspektør Wenche L.

Raabye til Andøyposten fredag.

– Vi har gjort mye for å ivareta både voksne og de ansatte. Det har vært gått runder i alle klasser for å snakke om hendelsen. Jeg vil også si at vi er stolte av både store og små ved skolen i dag - ettersom de ansatte som kom til gjorde en kjempejobb for å yte hjelp da det var nødvendig.

Samtidig var elevene flinke til å holde seg unna området og forholde seg rolige da helsepersonellet var på stedet, sier Raabye.

Ros

Ordfører Jonni Solsvik sier at det aller viktigste her er at eleven som trengte hjelp, fikk det - umiddelbart.

– Likevel er det ingen selvfølge at man klarer å holde hodet kaldt, og gjøre ting rett når man står oppi en akutt situasjon. Derfor synes jeg det er helt på sin plass å berømme de ansatte ved Andenes skole for den livreddende førstehjelpen som ble gitt til eleven de aller første minuttene da akutt sykdom rammet.

– Den innsatsen som ble gjort, var umåtelig viktig for utfallet av det som skjedde. At utfallet av hendelsen ble lykkelig er vi alle glade for.

Jeg som ordfører er også svært stolt av de ansatte som gjorde alt riktig når det gjaldt som mest. Det gjorde også helsepersonellet som kom til.

Men de har tross alt dette som sin jobb, og er trent for oppgaven.

- Kriseteamets innsats for å bringe ut nødvendig informasjon og roe ned både ansatte og øvrige elever etter hendelsen i skolegården, har jeg også fått gode tilbakemeldinger på. Det gleder meg også stort, idet vi alle ønsker eleven fortsatt god bedring, sier Solsvik.