Resultatet av årets sommerfotokonkurranse i Andøyposten:

1. Strandas Skatter (62,7 prosent)

Foto: Therese Andreassen.

2. Vannlek (13,7 prosent)

Foto: Finn-Morten H. Moen.

3. Sommeridyll (10,3 prosent)

Foto: Torunn B. Hansen.

4. Sommer i Merker (10,3 prosent)

Foto: Tommy Larsen.

5. Reisefeber (3,4 prosent)

Foto: Siri Øygård.

Juryen sa følgende om de fem bildene som ble rangert, og til slutt stemt fram av Andøypostens lesere:

1. Strandas skatter: Bildet lar deg nærmest føle på sommeren i vannkanten. For lille Trude blir det et helt håndgripelig møter med havets skjøre skatter. Vi er tett på og blir dratt enda nærmere ved at fotografen har valgt et veldig begrenset fokusfelt. Lite dybdeskarphet er populært som et filter i redigering av bilder, men her virker det som det er skapt i selve eksponeringsøyeblikket. Fint utsnittsvalg og en farvekomposisjon fra himmelen, eller egenlig fra havet, Therese Andreassen er fotografen bak blinkskuddet.

2. Vannlek: Bildet fanger sommerstemning i bøtter og spann (nærmest bokstavelig talt) og er et godt eksempel på hvordan sommeren er tida for kort lukkertid som fryser selv raske bevegelser. To andre av årets innsendte bilder bruker samme teknikk på en flott måte, men juryen fallt for dette. En flott modell og en sommerlig farvepallett drar opp, men det er det herlige utrykket og øyeblikksfangsten som er avgjørende.

3.  Sommeridyll: Et klassisk sommerbilde blir løftet til nye nivåer når en klegg "photobomber" motivet. Det uforutsigbare elementet som inkluderer en av sommerens irritasjoner og komplimenterer en ellers vakker sommerdag. Den uvedkommende gjesten henter frem sommerfølelsen ved å skape den perfekte lille disharmoni i fotografiet, akkurat som i resten av livet.

4.  Sommer i bakmerket: Ikke hvem som helst kan ta et slikt sommerbilde. Tommy Larsen viser oss her hvordan en ekstrem vivinkel eller en 10 mm fisheye kan brukes. Bakmerket blir en karibisk vik og skyen som danner horisonten og nesten pakker inn Bleikskleva til venstre i bilde. Sammen med sola og den knallblå himmelen fanger fotografen himmelsk dramatikk.

5. Reisefeber: Du trenger ikke fargeeksplosjon i tindrende solskinn for å fortelle en sommerhistorie. Sommeren i Andøy har også en slutt, og noen av de som feirer den må etterhvert pakke og dra. Eller den gir så pass med skyer at en ung andværing finner mange gode grunner til å ta mamma og papp sin trillebagg og skynte seg til flyplassen for å komme raskest mulig avgårde til syden. Sigurd hører til i sist kategori og mamma Siri Øygård fanger inn dette flotte bildet. Asfalten og den grå himmelen gir bildet nesten et sort/hvitpreg, men historien er flott og har mange lag og farver. Pluss for fin dybdefølelse.

Se hvilke bilder som fikk hederlig omtale, og hvilke som kom med på sjarmkvota i Andøyposten.