– Vi som folkevalgte og kommunestyret har et overordnet arbeidsgiveransvar, og jeg vil gjerne benytte denne anledningen til å minne om hva denne rollen som arbeidsgiver innebærer, sa ordfører, Jonni Solsvik til en fullsatt kommunestyresal.

I anledning torsdagens stormøte for budsjettprosessen i Andøy kommune er politikere og administrasjon samlet for å diskutere neste års budsjett samt økonomiplanen frem til 2018.

Ordføreren mente det var passende å snakke om siste tids debatt i media som har tatt opp rådmannens posisjon i sammenheng med byggesaken med idrettsbygget i Risøyhamn. Hvor blant annet rådmannes mulige fornyelse av åremålskontrakt skal vedtas.

Ta hensyn til hverandre

– Det er lov til å ta hensyn selv når man uttaler seg i kampens hete, sa Solsvik. Han tok spesielt opp saken hvor Halvar Rønneberg (Frp) og Arne Skogvoll (Andøylista) har uttalt seg vedrørende rådmannens videre ansettelse i Andøy kommune, hvor Rønneberg uttalte at dersom noe tilsvarende som byggesaken i Risøyhamn hadde skjedd i et privat foretak hadde vedkommende som satt ansvarlig måtte ryddet pulten sin på dagen.

– Dette er ikke tilfellet i private foretak, og det å identifisere et arbeidsgiverforhold er ikke greit, sier Solsvik.

På NITOs antydninger om at taushetsplikten skal være brutt sier Solsvik at han ikke opplever det slik i dette tilfellet.

– I kampens hete kan man trå over grenser, det skjer enten det er kontrollutvalget eller kommunestyret, sier Jonni Solsvik.

Velgernes tillit

Han viste også til de etiske retningslinjene som er vedtatt av kommunestyret tidligere i år.

– Våre felles retningslinjer fordrer at vi alle tar hensyn til hverandre, og vi har et spesielt ansvar for ytringer og holdninger, sa Solsvik.

– Jeg er enig med Solsvik på en del av hans betraktende vurderinger, men jeg er valgt på bakgrunn av tillit fra velgerne i kommunen, og deres hensyn skal ivaretas. Det veier tyngre for meg, sier Rønneberg.

Han bemerker seg også at ingen fikk muligheten til å ta ordet etter ordførerens innlegg.