Fredag var de små lokalene fylt med over 80 besøkende, da de 11 "Kvinnene fra havet" hadde sitt første marked. Ettermiddagen ble viet motevisning av klær, smykker og vesker og servering av ost og vin. Lørdag var det duket for marked.

Les også: Kvinnene fra havet

- Vi har ingen eksakte tall, men det var fullt helt til den siste halvtimen. Vi skulle avslutte klokken tre, men de siste dro ut døra halv fire, kan Siv Johansen fortelle i etterkant.

Viktig for regionen

- Det er disse kulturelle smånæringene som er viktig for regionen. H&M, Lindex og slikt har de over hele landet og de har akkurat det samme i Oslo som i Tromsø, men de har ikke Kvinner fra havet, sier Johansen fornøyd.

Helgas markedet er den første av flere som skal komme. Planen er å utvikle konseptet videre.

- Skal man komme seg fram så må man jobbe for ting. Man får ikke noen suksess av å ligge på sofaen. Man må være synlig i terrenget og møte kunden. Markedet er en kjempe fin plass til å møte kunden og lokke dem til galleriene eller utsalgene våre, sier Siv Johansen.

- Fornøyd

Etter helgas besøkstall og salgstall har hun troa på framtiden.

- Alle var fornøyd med salget. Det var veldig god stemning! Alle er kjempe fornøyd og lykkelig og gleder seg til neste gang, sier initiativtakeren.