I filmen spiller Kaisa Gurine Antonsen rollen som Julia, en av tre søsken som ved et uhell havner på Halvmåneøya på Svalbard. De tror de er blindpassasjerer på et redningshelikopter fra Bodø til Stavanger, men ender altså opp et helt annet sted.

Originalt Andøya

Filmen er basert på boken med samme navn av Leif Hamre. Gjennom hele forfatterskapet fra 50- til 70-tallet skrev han bøker knyttet til flyvermiljøet. Da den unge skuespilleren først skulle på audition satt mor og datter seg sammen for å lese boka.

- Leif Hamre har jeg vokst opp med og lest som barn. Så skulle lese den høyt for henne, og ble overrasket da man i løpet av de første setningen ser at det skjer på Andenes, sier mor Berit Nicolaysen.

- Jeg synes det er en annen og morsom dimensjon. De bøkene var en del av min barndom, så går det noen tiår og så får jeg et barn som skal spille et barn i en av bøkene. Siden vi bor i Fredrikstad er det ekstra artig at hun må til Nord-Norge for å spille inn filmen, sier Nicolaysen videre.

Gode kritikker

Med en mor fra Andøya og en mormor som fortsatt bor her har hovedrolleinnehaveren besøkt området mange ganger. I filmen er Andenes gjort om til Bodø, men Kaisa Gurine Antonsen tror det at hun kjente til område fra før hjalp henne under innspillingen.

- Mamma kjente seg godt igjen når hun leste boka og jeg vet jo om flere av stedene, men det var ikke det samme i filmer da, sier Kaisa Gurine Antonsen.

Filmen har fått gode kritikker og roses særlig for skuespiller prestasjonene til ungdommene. Den 13 år gamle skuespilleren er veldig fornøyd.

- Det er veldig gøy å få sånne tilbakemeldinger. Det er ikke alltid barnefilmer får så god kritikk siden det er voksne som er anmeldere, påpeker hun.

En drøm gikk i oppfyllelse

Kaisa Gurine Antonsen har lenge vært med i en teatergruppe i Fredrikstad. Gjennom gruppen fikk hun etter hvert mulighet til å dra på auditions. Etter flere auditionrunder fikk hun rollen.

- Det er skikkelig gøy. Det har vært min store drøm. Det er helt ubeskrivelig. Det har vært helt fantastisk, hele tingen, sier hun.

Å se seg selv på kinolerretet har vært en ny, rar og morsom opplevelse, men det unge talentet satser på at det ikke blir siste gangen.