Med økt kapasiteten vil det være behov for 12 flere sesongansatte. Et bemanningsbyrå har alt gjort jobben og kontraktene er skrevet. Totalt blir de i overkant av 50 ansatte ved Andenes fiskemottak når sesongen setter i gang igjen i januar.

Ekstra pakkelinje og økt sløyekapasitet

- Vi bygger en pakkelinje til her for å pakke til ferskmarkedet. Så bygger vi ut sløyelinja for å øke sløyekapasiteten, sier formann Trond Alsos.

Med en økning fra én til to pakkelinjer vil mer fisk bli sendt til ferskvaremarkedet, men fortsatt går brorparten av fangsten til salting. I tillegg har de forlenget sløyelinja. Per i dag har det vært plass til 12 arbeidere på sløyelinja, med utbyggingen blir det plass til 18.

Lite fisk

Daglig leder i Andenes fiskemottak, Leif Ronald Kvivesen, sier at det for sjarkene har vært tatt fra 200 til 500 kilo fisk per dag, hovedsakelig sei. På line har de tatt rundt 1500 kilo per sjøvær, mens garn og snurrevad har ligget på rundt 300 - 400 kilo per sjøvær. Snurrevadbåtene er de som har oppdrevet mest fisk, hovedsakelig torsk og hyse.

- Snurrevadbåtene har vært oppe i 3000 kilo per sjøvær, melder Kvivensen.

- Vi må nok slite litt denne uka, sier den daglig lederen. Han håper fisket tar seg opp igjen utover oktober.