Da postkontoret på Andenes ble nedlagt, og det ble etablert post i butikk i 2010, flyttet Posten sin sorteringssentral til nye lokaler på Kvalnes. Der leier Posten de tidligere butikklokalene til Karlsens dagligvarebutikk.

Kutter stillinger i Andøy

Martinussen mener det ikke er stor dramatikk i dette, men sier samtidig at det vil bety behov for færre stillinger i Andøy.

– Dette er ledd i en sentraliserings- og effektiviseringsprosess av vårt distribusjonsnett som skjer landet over. Nå gjøres dette i Vesterålen. Der skal et eget team sortere posten til hele regionen. For Postens organisasjon gir dette en mer effektiv omdeling av posten, sier Martinussen.

– Hvor mange er i fare for å miste jobben?

– Hvor store følger dette får, vet vi ikke enda. Vi er fortsatt tidlig i prosessen. Men vil bli behov for økte ressurser på personellsida i Sortland, og mindre ressurser i Andøy. Dette skal vi løse på en god måte. Om noen av de ansatte kan tenke seg å jobbe på Sortland, for eksempel, vet jeg ikke. Det kan også delvis løses gjennom naturlig avgang, men vi har også en virkemiddelpakke som kan tas i bruk. Men vi skal ha en ryddig prosess på dette. Det er imidlertid så tidlig at jeg ikke kan gå i detaljer på dette. Det jeg kan si er at vi ikke snakker om store konsekvenser, sier han.

Trenger mindre lokaler

Martinussen sier at økonomiske innsparinger er hovedårsaken til at man gjør denne sentraliseringa.

– Hovedårsaken at dette gjøres er at Posten kan kutte ned på antallet lokaler rundt om. I Andøy leier vi lokaler på Kvalnes i dag. Disse lokalene er dyre, og leieavtalen der går ut i 2015, så det var et naturlig tidspunkt å gjøre dette på.

– Den nye regionale sentralen på Sortland skal være i drift ved inngangen til mars neste år. På Andenes vil det bli etablert et distribusjonspunkt på Andenes, hvor budene henter posten som skal ut. Hvor dette blir, er ikke avklart, sier Martinussen.

Han tilføyer at for postens kunder i Andøy blir det ingen merkbare endringer.