Jim Simonsen Jenssen fikk fullt gjennomslag for sitt resolusjonsforslag på Nordland Høyre sitt årsmøte i Bodø.

– Jeg ønsker å utnytte busstilbudene bedre. Det kjører mange busser rundt omkring med masse ledige seter, og det gir gode muligheter for barnehager og skoler som ønsker seg utflukter, påpeker lederen for Vesterålen Unge Høyre.

– Fylkeskommunen betaler allerede

Han ser for seg eksempelvis ti unger som skal på tur, og istedet for at det må leies inn ekstra skyss for disse, så foreslår han at de kan bruke bussen gratis, dersom den likevel kjører forbi og har plass.

– Bussene er fullt subsidiert fra Nordland fylkeskommune allerede, og rutene går uansett. Det spiller ingen rolle om det er to eller 50 som benytter dem, så da kan de like så gjerne fylles opp, mener Jenssen.

Blir programfestet

Jenssen som har vært leder i Vesterålen Unge Høyre i et år, sier at det var veldig artig høre at hans resolusjon var en av de tre som resolusjonskomiteen i Nordland Høyre valgte å satse på og kjøre frem som en del av Nordland Høyres program. Det ble lagt vekt på at forslaget sto for en ny og fremmende politikk som folk kunne kjenne seg igjen i.

Hjertesaken til Jenssen er nå en del av Nordland Høyre sitt program for 2015-2019.

– Dette er noe Høyre mener, og som de skal jobbe for opp mot fylkestinget. Jeg håper andre partier støtter det, slik at det blir flertall, sier han.

Åpner nye muligheter

Jenssen tenker at gratis buss vil åpne for flere utfluktsmuligheter for barnehagen og skolen.

Han er klar på at ordningen må gjelde i arbeids- og skoletiden, og at skoleelever som skal benytte bussen på fritida bør betale.