Mer presist er raset gått over Fylkesvei 976, rett etter Kleivatunnelen, også kalt "Bleikstunnelen". Steinraset er gått på Bleik-siden av tunnelen. Ifølge Midtre Hålogaland politidistrikt vil veien trolig bli stengt med bom.

Ut fra opplysninger politiet har fått er ingen personer involvert. Veien er helt stengt.

- Steinene som sperrer veien er store - rundt 4 meter høye, melder politiet.

Måtte avbryte sjarkskruing

Området steinen har kommet ned i er et kjent rasstrekning. Sperrenett er satt opp i området for å forhindre ras. Den aktuelle steinen har likevel kommet seg helt ned til veien.

Ørjan Henriksen var på vei fra Andenes til Bleik for å skru på sjarken sin da biler begynte å blinke med lyktene til han. Rett foran dukket en diger stein opp.

- Da jeg kom, sto det én bil på bleiksiden av tunnelen og en på Andenes-siden av tunnelen. Plutselig var jeg helt oppi steinen. Jeg forsøkte ikke å passere. Etter mitt anslag er steinen 50-200 meter fra tunnelen, forteller Henriksen.

- Aldri sett lignende

Bengt Olsen var også på vei fra Andenes til Bleik da han møtte hindringa i veien.

- Jeg så steinen og snudde. Jeg hadde ikke behov for å vente på stein nummer to, forteller Olsen.

Han kjører strekningen flere ganger om dagen, men en så stor stein er nytt for ham.

- Jeg har aldri vært borti en stein på veien av denne størrelsen. Ikke på denne strekningen, selv om den er rasutsatt. Steinen som kom ned mandag kveld var mange ganger større enn bilen min og dekket halve veien. I tillegg lå det flere mindre steiner rundt om, forteller Olsen.

Ifølge politiet vil veien bli ryddet i løpet av morgentimene tirsdag.