I Forsamlingshuset på Andenes har det i tre år vært babysang på programmet hver tirsdager.

– Vi hadde et veldig stort kull med babyer som deltok i fjor høst og vår, sier primus motor for babysangen Hanne Adolfsen. Nå i høst har det vært tre - fire babyer. De har det morsomt, men ønsker seg enda flere deltakere.

Alle kan delta

– Ja. vi etterlyser flere syngende babyer. Det er veldig lavterskel for å delta, så det er bare å møte opp på tirsdager, sier Adolfsen.

Babysangen er en del av Andenes menighet sitt arbeide med trosopplæring og sangene har derfor naturlig et kristent budskap.

– Men man trenger ikke være medlem i statskirken for å delta, og vi har hatt deltakere fra andre trossamfunn som har deltatt med stor iver, sier Adolfsen.

Ukas høydepunkt

Etter litt småprat er det klart for babysangen. Hanne setter i gang musikken og de små blir tatt med på en reise som spenner seg fra avslappende kosesanger til dans i sambarytmer.

– De voksne trenger ikke å kjøpe kort på treningssenteret hvis de er med på babysang, sier Christer Ekeroth med et smil. Han deltar sammen med datteren Elvira og mener babysang er et flott tilbud for de små.

– Det er viktig å se andre babyer og å være sosial, sier han og oppfordrer flere til å delta på det som for han og datteren er et av ukas høydepunkter.

– De som ikke deltar går helt klart glipp av noe, slår han fast. Aline Alves-Wold og sønnen Anthony er også faste deltakere på babysangen.

– Andenes er en liten plass og det er ikke så mange aktiviteter å delta på når man er hjemme med babyene. Derfor er det veldig fint å kunne møtes her på babysangen, sier hun.

Ingen aldersgrense

Babysang er ikke bare sang og dans for babyene, men også en sosial møteplass for foreldrene. Etter dagens økt med sang og musikk kommer kaffekoppene frem, Hanne finner frem en bolle med hjemmebakst og praten går livlig rundt bordet.

Ungene deltar som regel på babysang frem til de begynner i barnehagen, men Hanne understreker at de ikke har satt noe øvre aldersgrense.

– Nei, her er det bare å komme for liten og stor, oppfordrer hun.