Aftenposten skriver fredag at regjeringen bevilger 48,9 millioner kroner ekstra til alle som har søkt om momskompensasjon i 2014. Dermed får idrettslagene som har bygget nye anlegg full momskompensasjon. Uten denne bevilgningen ville man bare fått litt over halvparten igjen av merverdiavgiften.

– Vi ønsker å oppnå 100 prosent innvilgelse av slike søknader. Det er et kjempestort engasjement rundt idrettsanlegg, og det er helt avgjørende for å skape den idrettsaktiviteten vi ser i lokalsamfunnene, sier Widvey til Aftenposten.

– Kulturministeren kom med en strålende nyhet! Full momskompensasjon for alle 300 idrettslagene som har søkt i 2014. Da tikker det ytterligere 435.000 kroner inn til oss. Hver eneste krone skal brukes til å redusere banklånet som nå er på 2,8 millioner. Da er det helt på sin plass å takke alle de glitrende støttespillerne på sentralt og lokalt politisk nivå, Norges idrettsforbund både i Bodø og Oslo, Norges Fotballforbund og ikke minst våre egne medlemmer og tillitsvalgte som har bidratt til denne optimale løsningen. En helt fantastisk nyhet som betyr enormt for økonomien i årene framover, skriver Høken på Facebook.