– Det er musikk av Robert Schumann, Clara Schumann og Johannes Brahms som står på programmet, skriver rektor Veronica Evensen ved Sortland kulturskole i en pressemelding.

Fiolin, cello og klaver

Forholdet mellom Brahms og ekteparet Schumann skal ha vært intenst og hjertelig. Ja, den unge og dyktige komponisten og pianisten Brahms ble rett og slett som et familiemedlem hos det da så berømte og populære komponist- og musikerekteparet Schumann. Men var de mer enn nære venner? Gjengjeldte Clara den kjærlighet Johannes gjorde kjent i utallige brev? Ettertiden har aldri helt fått klarhet i dette «trekantdramaet», men brevvekslingen mellom dem vitner om svært sterke følelser.

– Ensemble Blå presenterer i denne konserten ett verk av hver komponist sammen med utvalgte tekster hentet fra korrespondansen mellom de tre, skriver Evensen. Hun opplyser at konserten ble spilt for første gang på Sortland i juni i år.

– Med turnémidler fra Nordland fylkeskommune får nå også publikum på Andenes, Melbu og Reine også oppleve trioen. Ensemble Blå består av Maria Eikefet på fiolin, Lisa Isabel Holstad på cello og Sindre Myrbostad på klaver, skriver Evensen.