Mandag skal formannskapet behandle videre utredning for nybygg av Risøyhamn skole.

Formannskapet var 3. juli på befaring ved skolen, der et enstemmig formannskap gikk inn for en kombinasjonsløsning av nytt og gammelt bygg, dersom konsulentrapporten som ble bestilt og kostnader tilsier at dette er lønnsomt. Rektor Ann Brita Gregersen sa til Andøyposten 19. juni at hun ønsker kombinasjonsløsningen, på bakgrunn av skolens mange og store spesialfagrom, som hun ikke tror Andøy kommune har råd til å bygge like store og gode.

Intern vurdering

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen sier til Andøyposten at hun har gitt sin anbefaling om nybygg basert på teknisk enhet sin interne vurdering. Her er det prosjektleder Johnny Johansen som er saksbehandler.

Den nedsatte prosjektgruppa for skolen kommer med sin uttalelse etter møte førstkommende onsdag.

Ekstern konsulent

I juli 2014 ble det innleid en ekstern konsulent for å tilstandsvurdere bygget, og å utarbeide en rapport. Analysen er basert på vurdering av energibetraktninger, konstruksjonssikkerhet, betongkvalitet, branntekniske forhold og elektriske installasjoner.

Rådmannen skriver i sin vurdering at utgangspunktet er ønsket om å beholde dagens trapperom/hovedadkomst sammen med spesialromsfløyen.

Den største utfordringen ligger i å tilfredsstille dagens forskriftskrav med hensyn på brannsikkerhet og energibruk.

Å beholde dagens trapperom vil gi større utfordringer med hensyn på universell atkomst og overgangen mellom nytt og gammelt bygg.

Kan benyttes midlertidig

Ved å beholde dagens spesialromsfløy vil ikke funksjonalitet og driftskostnader for eksisterende bygg være like gode som for nytt bygg.

Det vises til at en konsulentrapport i april 2014 hvor det fremkom at rehabilitering ville bli dyrere enn nybygg. Kostnadsbildet er det samme selv om bare halve bygningsmassen videreføres som del av ny skole.

Rådmannen innser at en kombinasjonsløsning verken vil være fordelaktig økonomisk eller oppnå en byggkvalitet på samme nivå som nybygg.

Rådmannen går inn for å gi prosjektgruppa ansvar for å føre prosjektet fram til ferdig skisse/forprosjekt i samarbeid med administrasjonen. Dette skal være ferdig høsten 2015.

Nytt skolebygg plasseres på tomt sør for idrettsbygget, og nåværende bygningsmasse kan benyttes i byggeperioden.