Utsiktspunktet på Kleivodden har blitt et populært stoppested, både for lokalbefolkningen og turister, etter at det åpnet i august i fjor. Nasjonal turistveis hovedanlegg på Nasjonal turistvei Andøya skal imidlertid ligge i Børra, og der har det ikke skjedd noe.

Statsbudsjettet

Andøyposten har flere ganger omtalt anlegget som skal bygges i tilknytning til Bukkekirka. Det skal både støpes gangveier og bygges toalettanlegg med panoramautsikt. Men foreløpig er ikke arbeidene lyst ut på anbud.

– Vi får våre midler over statsbudsjettet, så med alle forbehold om finansieringen, så er planen å starte opp arbeidene i Børra i 2016, sier Harald Bech-Hanssen i Nasjonal turistvei til Andøyposten.

– Prioritert

Han opplyser at Børra er et prioritert tiltak fra deres side og at det ligger inne i fireårsplanen fra 2014 til 2017.

– Alle planene for Børra ligger klare, men vi kan ikke sende arbeidene ut på anbud før vi har bevillingene. Men det som er sikkert er at det kommer, og når vi kommer i gang så bygger vi det i løpet av to år, sier han. Bech-Hanssen forteller at de opplever stor respons i forhold til anlegget på Kleivodden.

– Det er jo en perle og vi ser at mange av de som er inne og henter bilder i bildebanken vår bruker bilder derfra, sier han.