Denne gjengen har jobbet i herdeig i en drøy måned for å få masselanseringa til å funke. Rute 33 blir styrt av foran fra venstre: Kathrin Løkke, Magnus Kristensen Nesset, Andreas Berglund bak fra venstre: Alexander Steinhaug og festivalsjef Kjristin Krey. Foto: PRESSEBILDE

Når festivalsjef Kristin Krey slipper de første artistene til den 33. Rock Mot Rus-festivalen på Andøya skjer det i 33 ungdomsklubber og rockeklubber over hele landsdelen.

– Onsdag 3. desember er det klart for vårt, til nå, største kick-off arrangement. Denne gangen slippes årets RMR-artister der vi har venner av festivalen. Like mange slippsteder som vi vil ha avviklet festivaler i 2015. Vi fra RMR streamer artistslippet på nett til klubber og rockeklubber, og er fysisk til sted på flere av stedene, sier Krey.

Spennende

Etter at bookingansvarlig hos Rock Mot Rus, Morten R. Høyning gikk bort i fjor sommer har Andenes-jenta Renate Ingvartsen tatt over ansvaret for RMR-bookingen.

– Blant vårt publikum knytter det seg selvsagt stor spenning til hvordan Renate sin første festival blir. Rock Mot Rus har i mange år hatt tradisjon for å booke navn på helt rett tidspunkt. Uten å røpe noe som helst kan jeg si at jeg og styret er storfornøyd med den jobben Renate har gjort i sitt første år. Jeg gleder meg til å fortelle alle våre venner i hele landsdelen om artistene, sier Krey.

Jentemakt

Kristin Krey tok selv over som festivalsjef etter Cato Håkonsen kort tid før Renate fikk booking-ansvaret. Det gjør at Rock Mot Rus for første gang har jenter i de to viktigste vervene. – Renate og Kristin har begge lang erfaring fra organisasjonen vår og begge jobbet i mange år sammen med Mr. Rock Mot Rus, Willy Oftedal. De har allerede vist at de kan kombinere tradisjonen fra Rock Mot Rus med egne spennende ideer, sier Rock Mot Rus-veteran Svein Spjelkavik

Flere av de 33 slippstedene skal det være LIVE musikk fra band eller en artist. Artistene/bandene er uthevet på lista over steder som deltar i lanseringa. På ti av stedene er også RMR på plass med representanter.

I Vesterålen er det disse stedene artistene skal slippes:

ANDENES: RMR | Hisnakul | BackboneRISØYHAMN: KFK | Sofie FjellvangSORTLAND: SRK | Kulturfabrikken | 68° NordSTOKMARKNES: UK BlinkenMYRE: UK SkarvenBØ: Bø ungdomsklubb