«Andøypostens julestjerne 2014 ønsker jeg at Laura Pettersen på Bleik skal få. Hun er en dame med et veldig stort hjerte for alle. I alle år har hun har gjort et fantastisk arbeid for Redningsforeningen. Hun er fortsatt aktiv i det meste av foreningslivet på Bleik. Et strålende og smittende godt humør har hun bestandig. Når jeg spør hvordan hun klarer å ha så godt humør hver eneste dag, så får jeg som svar; «Æ har nu ikkje ainna å være tel». Å tenk at det kommer fra ei gammel dame som plages med gikt-ondt hver eneste dag. Dagene til Laura går med til hennes store lidenskap i livet – hekling! Hun hekler store duker som gis til basarer og loddbøker til inntekt for et lag eller en forening. Det er ikke få duker den flotte damen har produsert. Jeg er stolt av å kjenne en sånn nydelig sjel. Og jeg ønsker at jeg blir like smilende, omtenksom og positiv som henne når jeg når samme alder! Laura, du er et godt forbilde», skriver tipseren bak hun som får utdelt Andøyposten julestjerne.

Beskjeden

– Hva i all verden er det jeg skal få julestjerna for, sier Laura lunt til Andøyposten. Hun har akkurat vært ute og spasert med det hun kaller for «Mercedesen» sin (rullatoren).

– Folk spør meg om jeg trenger skyss, men det er vanligvis ikke nødvendig. Jeg klarer meg bra med «Mercedesen» min. Enten det er snakk om et ærend på butikken eller jeg får lyst til å prate kjenning med de på omsorgsboligen, sier hun.

Livslangt engasjement

Laura er fortsatt leder i Redningsforeningen på Bleik, noe som har vært et livslangt engasjement. Dette førte til at hun i fjor sammen med Edith Gaukås ble invitert på havet med redningsskøyta på Andenes.

– Det var artig. For første gang fikk jeg se sønnen min Petter ute på havet med garnbåten sin for å dra garn, sier hun. Engasjementet for Redningsforeningen begynte da hun var bitte liten jente hjemme på Stjernøya i Altafjorden.

– Det hendte at jeg var med faren min ute på sjøen og rodde med garn. Jeg rodde og han dro garna. Etter hvert ble det slik at pappa leide båten til bleikskaren Arthur Pettersen. Det var slik vi ble kjent, og for 62 år siden flyttet jeg til Bleik for å gifte meg med ham. Samme året fikk vi eldstejenta vår. Vi har totalt fire barn, sier Pettersen som har vært enke de seneste årene.

Hadde alle sine på havet

Det store engasjementet for redningsskøytesaken kom tidlig som følge av at Laura hadde alle sine på havet.

– Dersom noen trenger hjelp, så er redningsskøyta det beste de kan få. Vi er så glade for at vi har den, og vi gjør det vi kan for å samle inn penger til den saken. Folk er flinke til å kjøpe lodd, smiler Laura. Engasjementet hennes stopper ikke der. Hun har vært like glødende engasjert i både Røde Korsforeningen på Bleik og Saniteten.

– Det er kjempegreier å samle inn penger som foreningene igjen kan gi til gode formål. Jeg liker at det gis til de som trenger det, sier hun. Gikta har gjort at hun for det meste holder seg hjemme ved «teltene» som hun sier.

Hekler hjul

Tida går fort når hun kan hekle gevinster til veldedige formål.

– Jeg hekler hjul som jeg setter sammen til duker og slikt. Helsa gjør at jeg ikke klarer å holde på strikkepinnene. Jeg bare mister dem, så det er heklingen jeg kan holde på med. Jeg er så glad hver dag jeg fortsatt kan holde på med det, smiler den tapre hverdagshelten i Gårdsveien på Bleik.

Tips oss

Andøyposten har flere julestjerner som skal deles ut før jul og ønsker tips fra våre lesere om hvem som bør hedres. Send ditt tips til redaksjonen@andoyposten.no, ring oss på telefon 76115880 eller kom innom redaksjonen.