Silje Lehne Michalsen. Foto: Leger Uten Grenser

"The ebola fighters", ebola-kjemperne får tittelen "Person of the Year" eller "Årets person" i amerikanske Time Magazine. Silje Lehne Michalsen fra Bjørnskinn i Andøy er blant dem.

Time Magazine dedikerer hvert år et nummer av bladet til å hedre dem som har hatt størst innflytelse på årets hendelser. I år er det alle dem som kjempet mot ebola-epedemien, som får tittelen.

- Det var lite som kunne gjøres for å stoppe sykdommen for å spre seg videre. Men folkene ute i felten, spesialstyrkene fra Leger uten grenser (...) og mange andre fra hele verden, kjempet side om side med lokale leger, sykepleiere, ambulansesjåfører og begravelsesbyrå, skriver Time-redaktør Nancy Gibbs.

Tidligere navn på "Person of the Year"-lista er blant annet Pave Frans (2013), President Barack Obama (2012 og 2008), Facebook-gründer Mark Zuckerberg (2010), og en rekke andre viktige enkeltpersoner, grupper og ideer.

Silje Lehne Michalsen (30) var ute på sitt første feltoppdrag for Leger Uten Grenser, da hun ble diagnosert med ebola i Sierra Leone 5. oktober.

– Nå er jeg frisk og er ikke lenger smittet av ebola. Jeg føler meg heldig, sa Silje foran et samlet pressekorps under en pressekonferanse på Ullevål sykehus etter at hun ble frisk.

Silje er vokst opp på Bjørnskinn i Andøy, og er datter av tidligere redaktør i Andøyposten, Bård Borch Michalsen, og Andøy-rådmann Kirsten Lehne Pedersen. Hun er også søster av tidligere VOL-redaktør Gard L. Michalsen.