Senterpartiets Knut Nordmo utrykkte hoppende glede ovar at kommunestyret nå endelig var kommet så langt at et enstemmig komunestyre kunne være enige om bygging av ny skole i Risøyhamn.

Kate Eliassen (H) uttrykte glede over å få dette til, og samtidig berømmet hun foreldre, elever og lærere for sitt store engasjement for å drive på politkerne for å få behandlet den situasjonen med tilstanden på skolebygget i Risøyhamn, som har vedvart så altfor lenge.

Samtidig tillot hun seg å trekke fram Høyre som foregangsparitet for å få dette til.

Dette var ikke Andøylistas Kjell Einar Vangen enig i.

– Det blir feil å gi æren til noen som helst for dette. Dette har alle vært enige i, og det har aldri være noen motstand fra noe parti, slo Vangen fast.

Videre påpekte han at prosessen hadde trukket ut i tid på grunn av at man ønsket å vurdere ulike alternativer, blant annet å beholde spesialrommene til valgfag. Dette var det spesielt fokus på under formannskapsbehandling i juli, da politikerne ble tatt med på omvisning rundt skolen.

– Konsulentrapporten levner ingen tvil om at det må bli nybygg, men jeg håper ogå at romprogrammet som skal vedtas ved nyttår, også tar høyde for grupperom, samt spesialrom som egner seg for praktiske aktiviteter, sa Vangen, som sluttet seg til Nordmos hoppende glede.

Også Halvar Rønneberg (Frp) og Sveinung Ellingsen (Ap) avviste Eliassens forsøk på å gi æren til Høyre, og framhevet dette som et felles prosjekt.

Skolen skal stå ferdig i 2017.

Les også: Skjebnen til Risøyhamn skole