– Nå kan du gi en julegave til noen som trenger det, sier Unni Neergaard i Andøy frivillighetssentral. Sammen med butikker i Andøy, barnevernet, NAV og flyktningkontoret organiserer hun innsamling og fordeling av pakker til noen som trenger det. Foto: Jørn Aune

– Vi sku hatt et stort juletre innomhus i et offentlig bygg her på Andenes, for eksempel Howlidgården, Rådhuset, Hotell Marena eller Andrikken Hotell kor vi kunne lagt julegava merka med for eksempel «gutt 9 år», «dame ca 40-45 år», «mann 22 år», «mann 69 år». Da hadde de som trengte det fått en stor glede i hverdagen, skrev Heidi Kristensen på Facebook tirsdag.

Nå er julegaveaksjonen i gang, takket være den nystartede Andøy frivillighetssentral.

– Alle har vært så utrolig positive, og nå har vi fått butikker til å ta i mot pakkene, og de skal fordeles av barnevernet, flyktningkontoret og NAV. Der ble de kjempeglade for tiltaket, sier Neergaard.

Etter at Kristensen skrev på facebook har flere sendt meldinger til Neergaard og lurt på hvordan man kan gi gaver.

– Gavene kan leveres inn hos Joker i Risøyhamn, hos Coop Marked på Dverberg, hos Bleik landsbyservice på Bleik, hos Rema 1000, Prix og Skredderloftet på Andenes, sier Neergaard.

– Er det noe folk bør gjøre med pakkene?

– De bør være pakket inn og de bør merkes med hvem de passer til, for eksempel alder. Er det klær bør de merkes med størrelse, sier Neergaard.

Flere av butikkene i Andøy har allerede gitt gaver som skal deles ut i Andøy.

– Skredderloftet har allerede pakket inn flere gaver og også andre butikker har stilt opp. Alle har vært helt fantastisk positive til dette tiltaket, sier Neergaard, som håper på god respons.

– Jeg vet det er kort tid igjen til jul, men jeg håper mange vil bidra. Før har jo Frelsesarmeen gjort en fantastisk jobb i Andøy med slike tiltak, men det er blitt borte. Nå kan vi trå til i stedet, sier Neergaard.