Andøypostens julestjerne går denne gangen til en arbeidsvillig trio som stiller opp for andre - både i fellesskap og på hver sin kant.

Bendik og Guri Bendiksen sier de hadde god hjelp av barnebarna Henrik og William da de sammen med Gunnar Maan pusset opp storsalen tidligere i år.

– Det er jo et stort areal, og det er høyt under taket. Men vi fikk det til, og sparte menigheten for store summer. Tidligere

Eldstemann i trioen, Gunnar Maan (88) kommer smilende inn døra. Han er travelt opptatt med å hjelpe til med puss av Hvalsafari-båten «Reine» som for tida er inne til årlig vedlikehold på slipen i Blokken.

– Ja, jeg trives med å holde meg i sving. Jeg har vært heldig som har merket lite til alderen, og det er artig å være i virksomhet. Her på Forsamlingshuset har jeg i en årrekke vært vaktmester på hobbybasis. Men jeg synes ikke det er noe grunn til å gå ut i avisen, sier Gunnar beskjedent.

Et hjerte av gull

Guri smiler, og sier Gunnar har et hjerte av gull.

– Gunnar handler dagligvarer og gjør ærender for gamle som ikke klarer det selv. Det er sånt som betyr svært mye for de det gjelder.

– I tillegg har han har stilt opp i en mannsalder her på forsamlingshuset. Det gjør han på frivillig basis, og vi har ikke fått lov til å betale ham. Før i tida, da vi hadde sentralfyr her, måtte vi plage Gunnar hver gang huset skulle brukes. Han sa aldri nei, og vi tenkte at vi må kunne påskjønne ham for innsatsen. Så ved en anledning kjøpte vi et gavekort til ham - på 1.000 kroner. Gunnar brukte pengene til å kjøpe maling, som han brukte på Forsamlingshuset...

– Ja, jeg gjør ikke dette for pengene. Et hus som dette trenger en tilsynsmann, og jeg håper noen kan stille opp når jeg en gang setter strek, sier han.

Han husker at da lokalene på gateplan skulle innredes til prestekontor under Gøran Bremnes tid som sokneprest, så sparte man arkitektkostnader ved å skritte opp kontorene på gulvet.

– Vi brukte eget initiativ og enkle metoder, og kom godt i mål med det, smiler Gunnar.

– Godt å glede andre

Andøypostens tipser trekker først og fremst frem trioens innsats på Forsamlingshuset, og roser Gunnar Maan for sin innsats som ulønnet vaktmester for Forsamlingshuset.

– Gjennom dugnaden har de tre trolig spart menigheten for rundt 100.000 kroner i utgifter. Gunnar Maan gjør og har gjort en imponerende jobb med vedlikehold og tilsyn. Guri bruker mye av sin fritid på menighetsarbeid, og jobber også på frivillig basis ellers også. Det samme gjør Bendik, som er aktiv på dugnader i Høken-regi, på golfbanen, og på prosjektene kafekameratene har stått for. De er flotte ildsjeler av beste sort, sier vår tipser.

De tre sier de synes det er artig å få anerkjennelse, og understreker at de først og fremst trives med å glede andre.

– Vi vaks opp i ei tid der man måtte stille opp og gjøre en innsats, og der det var vanlig å hjelpe hverandre. Det gjør dessuten godt å kunne hjelpe andre, eller gjøre noe for fellesskapet. Samtidig er det så klart artig å få anerkjennelse, smiler de tre.

– Så vi setter stor pris på å få Andøypostens julestjerne, tilføyer Gunnar Maan, Guri og Bendik Bendiksen.